Son Konular

Site yonetiminin gorevleri nelerdir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Site yönetiminin görevleri nelerdir?

Site Yönetiminin Görevleri
- Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi.
- Ana taşınmazın gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması
- Ana taşınmazın sigorta ettirilmesi.

Site yöneticisinin görevi ne zaman sona erer?

Site Yöneticisinin Görevinin Sona Ermesi Yönetici normalde 1 yıl için göreve getirilir. Her zaman görevinden istifa edebileceği gibi, Kat Malikleri Kurulu tarafından verilen karar ile de görevinden azil edebilir. Yönetici istifa ederken haklı bir sebep göstermek zorunda değildir.

Site yönetimi olmak zorunda mi?

Site yönetimi olmak zorunda mi?
Site yönetimi kurmak zorunlu mu? Apartman yönetimi ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanununun 34. maddesinde ele alınmıştır. Kanuna göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor.

Site yönetimi nasıl şikayet edilir?

Kat malikleri ve site yönetimi arasında yapılacak değerlendirme toplantıları ve site yönetimine yapılan uyarılar dikkate alınmıyorsa site yönetimi şikayeti için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne konu ile alakalı bir suç duyurusu yapılır ve gerekli işlemler başlatılabilir.

Site yönetimi nasıl iptal edilir?

Site yönetimi ile ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu'nda düzenleniyor. Kanuna göre site yönetiminin feshi mümkün olabiliyor. Usule aykırı olarak seçim yapılmışsa kat maliklerinden herhangi birinin açacağı dava üzerine yönetim feshediliyor. Kat malikleri toplanarak yeni yönetimi oluşturuyor.

Site yöneticisi kaç yıl görev yapar?

Site yöneticisi kaç yıl görev yapar?
Seçilen yönetici bir seneliğine bu görevi yerine getirecektir. Şayet, olağanüstü bir durum olduğunda sene bitmeden de toplantı yapılabilir. Her sene yenilenen toplantılarda apartman sakinleri, yöneticiden memnunsa görevinin devamını da talep edebilirler.

Apartman yönetimi adına banka hesabı açmak zorunlu mu?

KMK' nun 35. Maddesine göre; Yönetici Topladığı paraları ve avansları yatırmak ve gerektiğinde almak üzere muteber bir bankada kendi adına fakat anagayrimenkulün yönetici sıfatı gösterilmek suretiyle, hesap açtırması gerekmektedir. Bu bir tercih yâda keyfiyet değil bir mecburiyet.

Site yönetimi kaç kişiden oluşur?

Bu sorunun cevabını site yönetim planı belirler.Ya yönetici olarak 1 kişi ya da yönetim kurulu olarak 3 kişi seçilir.İcra ya yönelik yönetim organıdır.Seçilen bu kurulda tüm bağımsız bölümlerin malikleri toplanır 3 asil ve 3 te yedek üyeden oluşur.

Kat maliki olmayan yönetim kurulu üyesi olabilir mi?

Kat maliki olmayan yönetim kurulu üyesi olabilir mi?
Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Apartmanda yönetici olmak zorunlu mu?

Apartman yöneticiliği yapmak zorunlu mudur? Apartman yönetiminin oluşturulması Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması durumunda zorunlu oluyor. Apartman yöneticisi Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bu görevinden istifa etme hakkına sahip oluyor.

Site yönetiminin görevleri oldukça önemlidir. Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi, ana taşınmazın gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gerekli tedbirlerin alınması, ve ana taşınmazın sigorta ettirilmesi gibi sorumluluklar site yönetiminin temel görevleri arasındadır.

Site yöneticisinin görevi genellikle 1 yıl için belirlenir. Ancak her zaman istifa edebilir veya Kat Malikleri Kurulu tarafından karar alınarak görevden alınabilir. Yönetici istifa ederken haklı bir sebep göstermek zorunda değildir.

Site yönetimi kurmak zorunlu olabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu durumda site yönetiminin oluşturulması zorunlu kılınmaktadır.

Site yönetimine yönelik şikayetler durumunda, kat malikleri ve site yönetimi arasında yapılacak değerlendirme toplantıları ve uyarılar dikkate alınmazsa, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulunulabilir ve gerekli işlemler başlatılabilir.

Site yönetimi ile ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu'nda düzenlenmiştir. Eğer usule aykırı olarak seçim yapılmışsa, kat maliklerinden birinin açacağı dava sonucunda site yönetimi feshedilebilir ve yeni yönetim oluşturulabilir.

Site yöneticisi genellikle bir senelik bir süre için görev yapar. Ancak olağanüstü durumlarda sene bitmeden toplantı yapılabilir ve yöneticinin görev süresi uzatılabilir.

Site yöneticisi, KMK'nun 35. Maddesine göre, topladığı paraları ve avansları yöneticilik sıfatıyla bir banka hesabında saklamak ve gerektiğinde kullanmak üzere kendi adına fakat anagayrimenkulün yönetici sıfatı gösterilerek hesap açtırmak zorundadır.

Site yönetimi, ya bir yönetici ya da bir yönetim kurulu şeklinde olabilir. İcra ya yönelik yönetim organı olan bu kurulda tüm bağımsız bölümlerin malikleri toplandığında 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşabilir.

Yönetim planına göre, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hüküm altına alınmışsa kat maliki olmayan biri yönetici olamaz. Ancak böyle bir hüküm yoksa kiracı da yönetici olabilir.

Apartman yöneticiliği, Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre belirli durumlarda zorunlu olabilir. Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölüm olduğunda apartman yönetimi oluşturulması gerekebilir. Apartman yöneticisi istifa hakkına sahiptir ve görevden çekilebilir.

Sobayi ilk kim icat etti?

Askin sembolu hangi cicek?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt