- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Site yöneticisi avukat tutabilir mi?
Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir…" Yöneticinin ya da herhangi bir kat malikinin/maliklerinin bizzat vekalet verebileceği sonucu çıkıyor.
Site yönetimi avukatlik ücretini kim öder?
Avukatlık vekalet ücreti site sakinleri tarafından ödenmektedir. Fakat ödemeler site yönetimi tarafından toplanarak yönetim tarafından sözleşme tarafı avukata ödenmektedir.
Site yöneticisinin görev süresi ne kadar?
Yönetici, kat maliklerinin hem sayı, hem de arsa payı çoğunluğuyla, bir yıl için seçilir. Eski yönetici de tekrardan seçilebilir. Toplu yapılarda yönetim planında aksi belirtilmemişse yöneticinin görev süresi iki yıldır.
Site yönetimine ihtar nasıl çekilir?
İhtarname mümkünse hakların zayi olmaması için noter aracılığıyla çekilmelidir.Lakin bu mecburi değildir. Ptt kanalıyla APS ya da iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir.Eğer maddi imkan varsa en güvenilir ve ihtarname ispatı için noter aracılığıyla çekmek gerekir.
Site yönetimi para cezası kesebilir mi?
Bununla ilgili site yönetiminin cezai işlem uygulama durumu kesinlikle bulunmamaktadır. Bununla ilgili yasallaşan bir mevzuat da yoktur." Site sakinlerinin kişisel bilgilerinin paylaşılması da yasal değil. Resmi makamlar yönetimden istese dahi, bilgiler ancak izinle verilebiliyor.
Site yöneticisine dava açılabilir mi?
Site Yöneticisi/Yönetim Kurulu , Kat Mülkiyeti Kanunu madde 35/i hükmünce " Kat mülkiyetine ilişkin borç ve yükümlerini yerine getirmiyen kat maliklerine karşı dava ve icra takibi yapma" hakkına sahiptir.
Site yönetimi mahkemeye verilir mi?
Peki görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen apartman yöneticisi mahkemeye verilir mi? Kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine şikayet edebiliyor ve yönetici hakkında dava açılmasını talep edebiliyor.
Site yöneticisi kaç vekalet alabilir?
"Bir kişi, oy sayısının yüzde beşinden fazlasını kullanmak üzere vekil tayin edilemez. Ancak, kırk ve daha az sayıdaki kat mülkiyetine tâbi taşınmazlarda bir kişi, en fazla iki kişiye vekâlet edebilir." şeklinde düzenleme yapılmıştır.
kat malikleri kime vekalet verebilir Haberi Kat maliklerinin, toplantılarda her ne kadar diğer kat maliki veya 1. derece akrabası tarafından temsil edilebileceği söylenilse de Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında böyle bir sınırlama bulunmuyor.
İhtarname Nasıl Yazılır?
- İhtarı çeken kişinin adı ve soyadı
- İhtar çeken kişinin T.C.
- Varsa vekilin yani avukatın adı ve soyadı
- İhtar çekilenin adı ve soyadı (karşı taraf)
- İhtar çekilenin açık adresi.
- İhtarın konusu.
- İhtar ile ilgili açıklamalar.
- İhtar edenin veya vekilinin adı soyadı ve imzası (sayfa sonunda)