- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Şirket ortağı şirkette çalışabilir mi?
– Şirket sahipleri ya da ortakları 1 Ekim 2008 tarihinden sonra kendi şirketlerinde SSK'lı olamıyorlar. – Bağ-Kur'lu şirket sahipleri sonradan kendilerini SSK'lı gösterirlerse, Bağ-Kur sigortalılığı son bulmadan yeni bir sigortalılık başlamayacağından SKK'lılığı iptal edilecek.
Huzur hakkı ne zaman verilir?
Şirketler,vakıflar ve derneklerde, yönetim kurulu üyeleri ilgili kurumun işleriyle ilgiliçeşitli kararlar almak için düzenli veya gerekli hallerde toplantı yaparlar.Yapılan bu yönetim kurulu toplantıları için zaman ve mesai harcanır. Harcananbu zaman ve mesai kapsamında yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı ödenir.
Şirket ortağı başka bir şirkette sigortalı olabilir mi?
Bu düzenleme ile, Bağ-Kur'lular SSK'dan emekli olabilmek için son 3.5 yılda işyerlerini ve ortaklık hisselerini başkalarına devretmek zorunda kalmayacaklar. Yani, işyerini veya ortaklık hisselerini bir başkasına devretmeden ortağı olmadıkları bir başka işyerinde ücretli çalışarak SSK statüsünde sigortalı olabilecekler.
Şirket ortağı maaş alabilir mi?
Her ne ad altında ödenirse ödensin,ortakların şirketten aldıkları "ücret" olarak adlandırılır. Bedeli nakdi veya ayni veya sair şekilde bir menfaat olarak ödenmesi sonucu değiştirmeyecekir. Kısacası şirket ortakları ortak oldukları şirketten ücret alabilirler.
Huzur hakkı sigorta primine tabi midir?
2.2. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4-1/b maddesi kapsamındaki sigortalılara yapılan, huzur hakkı ödemeleri ise sigorta primine tabi değildir.
Huzur hakki bordrosu nasil düzenlenir?
Huzur hakkı hesaplanırken öncelikle brüt ücret üzerinden stopajoranının belirlenmesi gerekir. Örnek vermek gerekirse, ilk huzur hakkıödemesinde brüt toplamın 15 bin TL olduğunu varsayarsak, stopaj vergisinin 2021yılı oranları 24 bin TL'ye kadar %15 olduğundan stopaj 2.250 TL olarakbelirlenmiş olur.