Modoratör
Efsanevi Üye
Sinirlama nedir?
Sınırını çizmek, sınırını belirtmek veya belirlemek. Belli bir sınır içinde bırakmak, belirlemek. Tahdîd etmek.
Sınırlandırmak ne demek?
Sınırlandırmak kelimesi Türkçe'de "Sınırlamak, hudutlandırmak." anlamına gelir.
Sınırlandırılmış bir konu ne demek?
Sınırlandırılmış bir konu ne demek?
Anlatıcının tavrı ve amacı, temanın sınırlandırılmasında etkilidir. Yazar, soyut temaları kişi, zaman, ifade, anlatım biçimi, mekan, bağlam gibi yollarla somut hale getirir; yani temayı sınırlandırır. Seçilen konunun çeşitli gereksinimlere cevap verecek şekilde olmasına dikkat edilmelidir.
Kısıtı nedir?
Kısıtı nedir?
Bunama, mahkûm olma vb. sebeplerden dolayı kanunun, bir kimsenin malını, parasını istediği gibi kullanmasına ve harcamasına engel olması, kısıtlılık, kısıtlama, hacir. Bk.kısıtlayıcı. Constraint.
Kısıt ne demek iktisat?
Belirli bir zaman aralığındaki üretim miktarı kapasite anlamına gelir ve eğer bu miktar müşterinin talep ettiği miktardan az ise burada bir kapasite kısıtının yani bir darboğazın varlığından söz edilebilir. Kapasite kısıtı iş gücü, makine, zaman gibi faktörlerden meydana gelebilmektedir.
Paragrafta sınırlandırma anlamı nedir?
Anlatımda Sınırlandırma. Anlatıcının tavrı ve amacı, temanın sınırlandırılmasında etkilidir. Yazar, soyut temaları kişi, zaman, ifade, anlatım biçimi, mekan, bağlam gibi yollarla somut hale getirir; yani temayı sınırlandırır. Seçilen konunun çeşitli gereksinimlere cevap verecek şekilde olmasına dikkat edilmelidir.
Kısıtlar teorisine göre kısıt ne demektir?
Kısıtlar teorisine göre kısıt ne demektir?
Sistem, birbirine bağımlı olarak çalışan süreçler olarak tanımlanmaktadır. Kısıtlar teorisi içerisinde birbirine bağımlı olarak ve hedefi gerçekleştirmek amacıyla çalışan bu süreçler zincir olarak tanımlanmaktadır. Bu süreç içerisindeki kısıt ise zincirin zayıf halkasıdır (Nave, 2002:75).
Kısıtlar teorisi ne demek?
Kısıtlar teorisi ne demek?
Kısıtlar Teorisi, hedef odaklı sistem tarafından hedef başarı oranının en az bir kısıtlama ile sınırlı olduğunu önermesine dayanır. Tek kısıtlama yoluyla akışı arttırarak genel verimi arttırılabilir.