Editör
Efsanevi Üye
Sınıfta üstün zekalı öğrenciler için neler yapılabilir?
Üstün yetenekli çocukların gelişimine yardımcı olabilmek için öğretmen;
- Ödevlerde tekrara ve alıştırmalara fazla yer vermemelidir.
- Çocuğa, sınıfta işlenmekte olan konularla ilgili, öğrenme hızı ve ilgisine göre farklı etkinlik ve ödevler vermelidir.
- Problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik ödevler vermelidir.
ZEP planı kimlere uygulanır?
ZEP planı kimlere uygulanır?
üstün zeka –yetenekli çocuklar için bireyselleştirilmiş eğitim programları hazırlanacaktır. yüksek düzeyde performans gösteren ve bu tür yeteneklerini geliştirmek için okul tarafından sağlanamayan hizmet ve faaliyetlere gereksinim duyan çocuklardır.
Zenginleştirilmiş eğitim Modeli Nedir?
Üstün zekâlı ve yetenekli bireylerin eğitiminde en son ve en iyi eğitim ve öğretim yöntemi olarak program zenginleştirme yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntemde üstün zekâlı ve yetenekli çocuk devam ettiği okul ve sınıfta kalmaktadır.
Üstün Zekalılar Öğretmenliği Hangi bölüm?
Üstün Zekalılar Öğretmenliği Hangi bölüm?
Üstün Zekalılar Öğretmenliği bölümü, üstün zekalı öğrencilerin eğitimlerini üstlenecek eğitim seviyeleri yüksek ve bu öğrencileri iyi bir şekilde eğitebilecek ve kaliteli eğitimler verecek öğretmenlerin yetiştirildiği 4 yıllık lisans bölümüdür.
Bilsem Kaç IQ?
Standart zeka testlerinde, testin türüne göre yaklaşık olarak 130 veya 140 üzeri zeka bölümü (IQ) elde eden ya da görsel sanatlar, müzik gibi performans alanlarında aynı yaş, deneyim veya çevre şartlarına sahip akranlarına göre üstün performans gösteren çocuk/öğrenciler özel yetenekli olarak kabul edilmekte ve BİLSEM' …
Bilsem öğrencilerine BEP hazırlanır mı?
Bilsem öğrencilerine BEP hazırlanır mı?
c) BİLSEM'lerde uygulanan eğitim programları esas alınarak öğrencilerin eğitim ihtiyaçları doğrultusunda BEP hazırlanır ve eğitim hizmeti birebir veya grup eğitimi şeklinde yürütülür.
Özel yetenek birey nasıl anlaşılır?
Özel yetenekli birey; yaşıtlarına göre daha hızlı öğrenen; yaratıcılık, sanat, liderlik kapasitesi önde olan, özel akademik yeteneğe sahip, soyut fikirleri anlayabilen, ilgi duyduğu alanlarda bağımsız hareket etmeyi seven ve yüksek düzeyde performans gösteren bireydir.
Zenginleştirme stratejisi nedir?
Zenginleştirme stratejisi nedir?
Zenginleştirme stratejileri süreç ve içeriğe ilişkin hedeflere ulaşma yöntemleridir. Süreçlerden yaratıcı düşünme, problem çözme, kritik düşünme, bilimsel düşünme vb., içerikten ise bu süreçlerin geliştirildiği ders konuları, projeler ve etkinlikler kastedilmektedir.
Dikey zenginleştirme nedir?
Dikey zenginleştirme ise, o konu ile ilgili derinlemesine çalışmalar yapılmaktadır. Zenginleştirilmiş normal sınıf modelinde, üstün zekalı çocuklar için yaşıtlarıyla merak ilgi ve yeteneklerine cevap verecek şekilde hazırlanmış keşfetmeye yönelik aktiviteler, grup eğitim alıştırmaları yer almaktadır.
Üstün zekalılar bölümü nedir?
Üstün zekalılar bölümü nedir?
Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü Nedir? Üstün Zekalılar Öğretmenliği bölümü, üstün zekalı öğrencilerin eğitimlerini üstlenecek eğitim seviyeleri yüksek ve bu öğrencileri iyi bir şekilde eğitebilecek ve kaliteli eğitimler verecek öğretmenlerin yetiştirildiği 4 yıllık lisans bölümüdür.