Son Konular

Sinif rehber ogretmeni ne yapar?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Sınıf rehber öğretmeni ne yapar?

Madde 51 – Sınıf rehber öğretmeni aşağıdaki görevleri yapar: a) Okulun rehberlik ve psikolojik danışma programı çerçevesinde sınıfın yıllık çalışmalarını plânlar ve bu plânlamanın bir örneğini rehberlik ve psikolojik danışma servisine verir. b) Rehberlik için ayrılan sürede sınıfa girer.

Sınıf Rehber Öğretmenliği kimlere verilir?

İlköğretim ve orta öğretim okullarında rehberlik hizmetlerini yürütmek üzere her sınıf için öğretim yılı başında öğretmenler kurulunca, rehberlik işine yatkın ve istekli ders öğretmenleri arasından seçilen öğretmenler, okul müdürünün ataması ile sınıf rehber öğretmeni olarak, kendisine verilen sınıfın rehberlik …

Sınıf rehberlik dosyasında neler olmalı?

Sınıf rehberlik dosyasında neler olmalı?
SINIF REHBERLİK DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN BAŞLICA BELGELER
- Sınıf Yıllık Rehberlik Çalışma Planı
- Yönetmelik(Sınıf Rehber Öğretmeninin görevleri)
- Sınıf Listesi.
- Öğrenci Tanıma Fişleri.
- Öğrenci Adres ve Telefon bilgileri.
- Oturma Planı Örneği.
- Sınıf İçinde Yapılan Başkan, Sınıf Temsilcisi, Onur Kurulu Vb.

Psikolojik danışman nasıl olmalı?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanda Olması Gereken Özellikler
- Gözlem gücü yüksek olmak,
- İyi bir iletişim kabiliyeti sergilemek,
- Danışanlara karşı empatik bir tutum sergilemek,
- Ağır duygusal durumlar karşısında dirençli olmak,
- Stres yönetme kabiliyetine sahip olmak.

Uzman psikolojik danışman Nasıl Olunur?

Psikolojik Danışman Olmak İçin Hangi Bölümlerden Mezun Olmalıyız? Eşit ağırlık puan türünde bulunan 4 yıllık PDR bölümü ya da aynı puan türünde çoğunlukla tercih edilen Psikoloji bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık psikolog olabilir mi?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık psikolog olabilir mi?
Nitekim, lisans eğitiminin üstüne yüksek lisans ve gerekli diğer eğitimleri alan PDR mezunları Klinik Psikolog olabiliyor.

Sınıf rehber öğretmeni, okulun rehberlik ve psikolojik danışma programı çerçevesinde sınıfın yıllık çalışmalarını planlar ve bu planı rehberlik ve psikolojik danışma servisine verir. Rehberlik için ayrılan sürede sınıfa girer ve öğrencilerle bireysel veya grup halinde rehberlik çalışmalarını gerçekleştirir. Ayrıca sınıf rehber öğretmeni, öğrencilerin akademik, duygusal, sosyal ve psikolojik gelişimlerini takip eder, gelişimleriyle ilgili çeşitli belgeleri sınıf rehberlik dosyasında saklar.

Sınıf rehber öğretmenliği, ilköğretim ve orta öğretim okullarında her sınıf için öğretim yılı başında öğretmenler kurulunca seçilen öğretmenler arasından belirlenir. Bu öğretmenler, rehberlik işine yatkın ve istekli olanlar arasından seçilir ve okul müdürü tarafından atama ile sınıf rehber öğretmeni olarak görevlendirilir.

Sınıf rehberlik dosyasında bulunması gereken belgeler arasında sınıf yıllık rehberlik çalışma planı, yönetmelik belgesi (Sınıf Rehber Öğretmeninin görevleri), sınıf listesi, öğrenci tanıma fişleri, öğrenci adres ve telefon bilgileri, oturma planı örneği, sınıf içinde yapılan başkanlık, sınıf temsilciliği, onur kurulu vb. gibi belgeler bulunmalıdır. Bu belgeler öğrencilerin gelişimini takip etmek ve gerektiğinde müdahalede bulunmak açısından önem taşır.

Psikolojik danışmanlık alanında çalışan bir kişinin gözlem gücü yüksek olmalı, iyi iletişim kabiliyetine sahip olmalı, danışanlara karşı empatik bir tutum sergilemeli, ağır duygusal durumlarla başa çıkabilme yeteneğine sahip olmalı ve stres yönetimini iyi bir şekilde gerçekleştirmelidir.

Psikolojik danışman olabilmek için genellikle eşit ağırlık puan türünde bulunan 4 yıllık PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümünden ya da Psikoloji bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Ayrıca lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve gerekli diğer eğitimleri tamamlayan PDR mezunları klinik psikolog olabilirler.

Son olarak, rehberlik ve psikolojik danışmanlık mesleğinde çalışan bir kişi psikolog olabilir. PDR veya Psikoloji bölümlerinden mezun olan ve gerekli eğitimleri tamamlayan kişiler klinik psikolog olarak da çalışabilirler. Bu durumda, ilgili kişilerin lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlamaları ve mesleki yeterlilikleri kazanmaları önemlidir.

LPG taktirmak ne kadara mal olur?

Corega temizleme tableti nasil kullanilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt