- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sınavsız geçiş hakkı nasıl kullanılır?
Sınavsız geçiş yapacak adayların bu haklarını kullanabilmeleri için 2018 ÖSYS'ye mutlaka başvuru yapmış olması gerekiyor. Sınavsız geçiş yapmak isteyen aday isterse YGS ve LYS'ye de girebiliyor. YGS ve LYS'ye girmeyen aday eğer 2018 ÖSYS'ye başvuru yapmış ise sınavsız geçiş hakkından yararlanıyor.
Hangi bölümlere sınavsız geçiş yapılır?
Örnek Bilişim Teknolojileri (6006) bölümü mezunu adayların sınavsız geçişte seçebilecekleri bölümler:
Sınavsız geçiş basvurulari ne zaman 2021?
2021 YKS başvuruları 04.02.2021 02.03.2021 tarihleri arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle başvurularını tamamlayabilecek. 2021 YKS sınavına girecek adaylar http://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasında yapabileceklerdir.
Sınavsız geçiş 2022 başvuru ne zaman?
Adaylar başvurularını, 11 Şubat 2022 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 21.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.
Üniversite sınavsız geçiş var mı?
YÖK Başkanı Özcan'ın açıklamasına göre, birkaç yıl içinde uygulanacak üniversiteye sınavsız geçiş sisteminde, az tercih edilen bölümlerle çok tercih edilenler belirleyici olacak. Yeterince ilgi görmeyen bölümler, sınavsız da öğrenci kabul edecek.
Sınavsız geçiş hakkı kimler için geçerli?
MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMU MEZUNLARININ SINAVSIZ YERLEŞEBİLECEKLERİ 2 YILLIK ÖNLİSANS PROGRAMLARI. Sınavsız geçiş sistemine göre mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan öğrenciler, kendi branşlarında eğitim veren bir meslek yüksekokulu programına kayıt yaptırabilme imkânına sahiptir.