haberci
Efsanevi Üye
**Bolu'da Sınav Stresi: Bir Dakikayla Yetişemedi!**
Bolu'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı, öğrenciler ve veliler arasında heyecanlı anlara sahne oldu. Sınav salonuna son dakikada yetişenlerin olduğu sınavda, bir aday kapının erken kapatıldığını iddia etti.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu, Bolu'da saat 10.15'te başladı. Kapılar sınavdan 15 dakika önce kapatılarak içeriye alım durduruldu. Acele etmeleri konusunda uyarılan adaylar, sınav başlamadan önce salonlara alındı. Bu sırada adayların yakınları ise dışarıda dualarla bekledi. Ancak Kürşat Efe Yılmaz isimli bir öğrenci, kapının erken kapatıldığını belirterek içeriye alınmadığını söyledi.
Sınavda Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan toplam 120 soru sorulacak ve adaylara 165 dakika süre verilecek.
**"Hedefime Ulaşmak İstiyorum"**
4. kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren Alican Caner, "Bu sefer istediğim hedefe ulaşmayı planlıyorum. Muhasebe bölümünü okuyarak güzel bir kariyere adım atmayı hedefliyorum" dedi.
**"Kızımın Yeni Şansı"**
Kızını sınava gönderen Mehmet Ateş, "Kızım 5. kez sınava giriyor. Daha önce 2 yıllık okulunu bitirmişti. Şimdi yeni bir şansı denemeye geldi" şeklinde konuştu.