Son Konular

Sinanay Darling - Eylem..

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Sinanay da yavrum sina sinanay
Sinanay da sinanay hoppa sinanay
Sinanay da sinanay hoppa sinanay…
Estirir de ada yeli estirir
Seni sevindirir beni kusturur
Estirir de ada yeli estirir
Seni sevindirir beni kusturur
Lukus kamarada kimler oturur…
Muslumani, yahudisi, urumu
Isporcusu, ihtiyarı, veremi
Muslumani, yahudisi, urumu
Isporcusu, ihtiyarı, veremi
Kiminin saci ucar kiminin etegi
Sinanay da sinanay hoppa sinanay…

Bu şarkının sözleri oldukça bilindik bir Türk halk şarkısına ait. Şarkının ritmi ve melodisi genellikle oyun havalarına uygun olduğu için genellikle düğünlerde, eğlencelerde ve geleneksel etkinliklerde sıkça söylenir.

Şarkıda geçen "Sinanay" kelimesi genellikle şarkılarda kullanılan bir nev-i şahsına münhasır bir kelimedir ve genellikle ritmi vurgulamak ve eğlenceli anlatım yaratmak için kullanılır.

İkinci kısmında geçen "Estirir de ada yeli estirir, Seni sevindirir beni kusturur" kısmı ise doğa ve aşk temalarını içeren tipik halk şarkısı motiflerinden biridir. Bu bölümde yer alan sözler genellikle doğanın güzelliklerini anlatırken sevgi ve hüzün duygularını da içerir.

Son kısımda ise çeşitli toplumsal kesimleri ve durumları anlatan sosyal bir eleştiri bulunmaktadır. "Muslumani, yahudisi, urumu, Isporcusu, ihtiyarı, veremi" dizeleri farklı sosyal kesimleri temsil ederken, "Kiminin saci ucar kiminin eteği" ise bu kesimlerin yaşadığı farklı zorluklara ve adaletsizliklere vurgu yapar.

Genel olarak bu şarkı, Türk halk müziğinde ve geleneksel müzik kültüründe önemli bir yere sahip olan eğlenceli, ritmik ve duygusal bir içeriğe sahip bir şarkıdır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Eurovision England songs lyrics

Aşk Boyledir Şarkı Sozu

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt