Editör
Efsanevi Üye
Sıkıcı ve monoton ne demek?
Monoton, tekdüze, donuk anlamları taşımaktadır. Çok sıradan olan heyecanı olmayan eylemleri belirtmek için kullanılmaktadır. Sıkıcı, durgun, donuk.
Monoton Türkçe bir kelime mi?
Monoton kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Monoton kelimesi Fransızca kökenlidir.
TDK mantalite ne demek?
TDK mantalite ne demek?
Birçok farklı kelimelerin anlamlarının yer almış olduğu TDK sözlük sitesinde mantalite kelimesinin anlamı "anlayış" olarak açıklanmıştır.
Kadim ne anlama gelir?
Kadim ne anlama gelir?
Kadim, başlangıcı geçmişin derinliklerinde bulunan ve çok eskilere uzanan; "öncesiz" anlamlarında kullanılan bir sıfattır. Kadim ne demek sorusunun cevabını, kısaca bu şekilde açıklamak mümkündür. Kadim kelimesinin kökeni, Arapçaya dayanmaktadır. Kadim kelimesinin eş anlamlısı, "sürekli" ve "ezeli" kavramlarıdır.
Monoton yabancı bir kelime mi?
Monoton kelimesi köken itibari ile Fransızca bir kelimedir. Fransızcadan dilimize geçmiş ve çok sık kullanılmakta olan bu kelimenin anlamı tekdüzedir. Tekdüze monoton kelimesinin dilimizdeki Türkçe karşılığıdır.
Tekdüzelik ne demek?
Tekdüze (Monoton) kelimesinin sözlük anlamı: Değişmeksizin, düzenli, aynı biçimde tekrarlanan, sürüp giden, tek örnek, muttarit, yeknesak, monoton. Bu tür yargıları içeren cümlelerde bir durumun, bir olgunun ya da bir olayın zaman içerisinde değişmeye uğramadığı, mevcut durumun aynı biçimde sürüp gittiği ifade edilir.
Mental ne demek TDK?
Mental ne demek TDK?
Mental TDK Kelime Anlamı TDK mental kelimesini "zihinsel" anlamıyla ele almaktadır. Zihne ait olan tüm beceri ve çeşitli kavramlar, bu sözcüğün kapsadığı manaya dahil edilmektedir. Sözcük cümle içinde kullanılırken bu anlamlar gözetilmelidir.
Ambiyans TDK ne demek?
Ambiyans TDK ne demek?
Ambiyans kelimesi hava anlamında kullanılır. Tabi ki de hava durumu anlamındaki hava değil. Daha çok ortamın havası anlamında kullanılır. Yani ortamın genel olarak insan hissettirdikleri de denilebilir.
Kadim bilgi nedir örnek?
Kadim bilgi kelimesi de çok fazla kullanılmamaktadır. Fakat anlamı başlangıcı olmayan veya başlangıcı çok eskiye dayanan bilgilerdir. Yani evveli olmayan, geçmişi bilinmeyen, çok eski zamanlarda ortaya çıkmış bilgiler demektir.