- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
SGK taşınır kayıtlarını kim tutar?
MADDE 8 – (1) Taşınır işlemlerine ilişkin muhasebe kayıtları, Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliğine dayanılarak çıkarılmış ilgili muhasebe düzenlemeleri ve bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde muhasebe yetkilileri tarafından yapılır.
Sayım komisyonu kimlerden oluşur?
Harcama Yetkilisince kendisinin veya görevlendireceği bir kişinin başkanlığında Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisinin de bulunduğu en az üç kişiden oluşan sayım komisyonu kurulur.
Taşınır mal sorumlusu kimdir?
Taşınır mal sorumlusu kimdir?
MADDE 8- (1) Taşınır mal kayıt sorumluları taşınır mal yönetim yetkilisi adına, edinilen taşınır malların giriş ve çıkış envanter kayıtlarını usulüne uygun, denetlenebilir şekilde tutmakla görevli ve bu işlemlerden dolayı taşınır mal yönetim yetkilisine karşı sorumludur.
Taşınır kayıt kontrol yetkilisi kimler olabilir?
Taşınır kayıt kontrol yetkilisi kimler olabilir?
Taşınır Mal Yönetmeliği işlemlerinde Taşınır kontrol yetkilileri mutlaka yönetici unvanını taşımalıdır. Harcama yetkililerince, yardımcılarından veya bunların bir alt kademesindeki yöneticileri arasından görevlendirilir.
Taşınır işlem fişi nelere düzenlenir?
Bedelsiz olarak başka harcama birimlerine ya da ambarlara devredilen taşınırların çıkışı, Taşınır İşlem Fişi düzenlenerek yapılır. Fişin bir nüshası taşınırın devredildiği harcama birimine verilir. Aynı idarenin muhtelif ambarları arasında devredilen taşınırlar için de Taşınır İşlem Fişi düzenlenir.
Sayım Komisyonu nedir?
(4) Sayım kurulu öncelikle, taşınır kayıt ve kontrol yetkilisince ambarda bulunduğu veya ambardan çıktığı halde belgesi düzenlenmediği ve kayıtları yapılmadığı belirtilen taşınırlara ilişkin işlemlerin yaptırılmasını sağlar.
Hurdaya ayrılan taşınırlar ne yapılır?
Hurdaya ayrılan taşınırlar ne yapılır?
Hurdaya ayrılan veya imha edilen taşınırlar.Taşınır İşlem Fişi düzenleyerek kayıtlardan çıkarılır. Fişin ekine Kayıttan Düşme Teklif ve Onay Tutanağının bir nuhsası bağlanır. Hurdaya ayrılan ve imha edilen malzemenin çıkış işlem fişlerinin bir nuhsası muhaseb (SGDB) gönderilir.