Son Konular

SGK denetiminde neye bakar?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

SGK denetiminde neye bakar?

SGK denetimde nelere bakar? SGK denetimini 5510 sayılı kanuna istinaden Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Sosyal Güvenlik Müfettişleri yapar. SGK denetimleri evleviyetle kayıt dışılığı önlemek için yapılır. Amaç, sigortasız işçi çalıştırılmasının ve devletin bu sebeple prim kaybına uğramasının önüne geçmektir.

SGK Dagitici ne is yapar?

Dağıtıcı (Posta-Dağıtım Hizmetleri), kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, sorumlu olduğu dağıtım sahasında kayıtlı-kayıtsız her türlü gönderinin dağıtım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Sosyal güvenlik bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

Sosyal Güvenlik Programı mezunları, öncelikli olarak SGK ve İŞ-KUR bünyesinde çalışabilmekte buna ek olarak, kamu ve özel sektör işletmelerinin insan kaynakları, personel, muhasebe ve halkla ilişkiler, sigorta, sosyal hizmet bölümlerinde meslek elemanı, uzman yardımcısı, araştırmacı, denetçi yardımcısı ve yönetici …

Sosyal Güvenlik Kurumu ne demektir?

Sosyal Güvenlik Kurumu ne demektir?
SGK, yani Sosyal Güvenlik Kurumu, 2006 yılı itibarıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında birleşmesi ile oluşmuş bir kurumdur. 5510 sayılı yasa ile, tüm sigorta kollarında bulunan çalışanlar tek bir kurum aracılığıyla sigorta primlerini takip edebilir hale gelir.

SGK neden inceleme yapar?

SGK neden inceleme yapar?
Ünitece hesaplanan borcun yapılan tebligata rağmen ödenmeyeceğinin bildirilmesi veya tebligatta belirtilen sürede bildirimde bulunulmaması durumunda, Kurumun denetim ve kontrolle görevlendirilmiş memurlarınca inceleme yapılır.

SGK denetim elemanları nelerdir?

Bu denetim elemanları Sosyal Sigorta- lar Kurumu Başkanlığı Teftiş Kurulu, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu, Emekli Sandı- ğı Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Teftiş Ku- rulu olmak üzere dört teftiş kurulu- nun birleştirilmesi ile teşkil edilmiştir.

Dağıtım Elemanı ne iş yapar?

Dağıtım Elemanı (Gıda, İçecek), işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak: vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Sosyal güvenlik Kurumunda kurumun organları nelerdir?

Kurum organları, 5502 sayılı Kanunun 4 üncü maddesine göre; ➢ Genel Kurul, ➢ Yönetim Kurulu, ➢ Başkanlık olarak belirlenmiştir.

2 yıllık sosyal güvenlik Bölümü Mezunları ne iş yapar?

2 yıllık sosyal güvenlik Bölümü Mezunları ne iş yapar?

SGK denetiminde bakılan konular genellikle kayıt dışılığı önlemek, sigortasız işçi çalıştırılmasını engellemek ve devletin prim kaybını önlemektir. SGK denetimleri genellikle Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Sosyal Güvenlik Müfettişleri tarafından gerçekleştirilir. Bu denetimler, 5510 sayılı kanuna dayanmaktadır.

SGK denetim elemanları arasında, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Teftiş Kurulu, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu yer almaktadır. Bu kurullar, denetim ve kontrol işlemlerini gerçekleştirirler.

Sosyal Güvenlik Programı mezunları genellikle SGK, İŞ-KUR gibi kurumlar bünyesinde çalışabilirken, kamu ve özel sektörde insan kaynakları, muhasebe, halkla ilişkiler, sigorta, ve sosyal hizmet gibi birçok alanda da iş imkanları bulunmaktadır. Mezunlar, meslek elemanı, uzman yardımcısı, araştırmacı, denetçi yardımcısı ve yönetici gibi pozisyonlarda görev yapabilirler.

SGK'nın inceleme yapma amacı genellikle borç ödemelerinde yaşanan aksaklıkları tespit etmek ve gerekli önlemleri almak içindir. Ünitece hesaplanan borçların ödenmemesi durumunda veya belirtilen sürede gerekli bildirimlerin yapılmaması durumunda, Kurumun denetim ve kontrolle görevlendirilmiş memurlarınca inceleme yapılır.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2006 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın birleşmesiyle oluşan bir kurumdur. 5510 sayılı yasa ile tüm sigorta kollarında çalışanlar, sigorta primlerini tek bir kurum aracılığıyla takip edebilme imkanına sahip olmuşlardır.

Kurum organları arasında Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Başkanlık gibi birimler bulunmaktadır. Bu organlar, kurumun yönetim ve karar alma süreçlerinde önemli roller üstlenmektedir.

2 yıllık sosyal güvenlik bölümü mezunları genellikle sosyal güvenlik danışmanı, sigorta uzmanı, sosyal güvenlik uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Mezunlar, sigorta işlemleri, prim tahsilatı, sigorta poliçeleri hazırlama ve vatandaşlara sosyal güvenlik hizmetleri konusunda danışmanlık yapma gibi görevleri üstlenebilirler.

Henry David Thoreau neden oldu?

1. Konular

1. 1.284.224
  2. Mesajlar

1. 1.670.349
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt