- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sevgililer Günü yemeği nerede yenir?
Sevgililer Günü İçin İstanbul'da Gidilecek 15 Nefis Mekan
Sevgililer Günü'ne özel mesajlar?
Seni çok seviyorum sevgilim, Sevgililer Günün kutlu olsun! Aşkım, beni ve çocuklarımızı sevdiğin için teşekkür ederim. Sana her gün sevgimi ve şükranımı gösterememiş olabilirdim, ama biliyorum ki her zaman kalbimde olacaksın. Sevgililer Günün kutlu olsun!
İstanbul'da En İyi Romantik Mekan Önerileri
14 Şubatta ne yenir?
14 Şubat'ı Ağız Tadıyla Geçirmek İçin 22 Alternatifli Sevgililer Günü Menüsü
Papaz Valentine kimdir?
İlk resmi Aziz Valentine günü Papa Gelasius tarafından 496 yılında 14 Şubat'ta ilan edildi. İsmini o zamanın şehitlerinin birinden alıyordu. Ama bunun hangi şehit olduğu konusunda net bilgiler yok. En yaygın açıklama Aziz Valentine'in Roma'da bir rahip olduğu ve 3. yüzyılda öldürüldüğü yönünde.
Sevgililer Günü ilk ne zaman kutlandı?
Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü. O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir.
Sevgililer gününü kutlayan birine ne cevap verilir?
-sevgililer günün kutlu olsun. +teşekkür ederim.
Varlığıyla yaşamımı aydınlatan sevgilim, bizim için tüm emeklerine minnettarım. Yaşamda karşılaşacağımız her sürprize beraber adım atmak için, nice 14 Şubat Sevgililer Günümüz olsun…