- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sessiz Ev hangi tür romandır?
RomanKurguSessiz Ev/Türler
Sessiz Ev romanı hangi dönem?
Zaman: Temmuz 1980. Sessiz Ev, 12 Eylül 1980 askerî darbesinden yaklaşık bir ay önceki bir zaman diliminde geçer. O yüzden, roman büyük bir siyasal gerginliğin izlerini taşır.
Cennethisar nerede?
Cennethisar nerede?
Cennethisar: Romanın geçtiği Gebze'ye bağlı bir kasaba.
Sessiz Ev kim yazdı?
Orhan PamukSessiz Ev / YazarıOrhan Ferit Pamuk, Türk romancı. Birçok başka edebiyat ödülünün yanı sıra, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü ve 54 yaşında, bu ödülü kazanan en genç edebiyatçılardan biri oldu. Vikipedi
Sessiz Ev ne anlatıyor?
Sessiz Ev Konusu: Biri tarihçi, biri devrimci, biri de zengin olmayı kafasına koymuş üç torunun, 1980 yazında İstanbul'dan elli kilometre uzakta, Cennethisar'da yaşayan babaannelerinin konağında geçirdikleri bir haftanın öyküsüdür.
Beyaz kale neyi anlatıyor?
Beyaz kale neyi anlatıyor?
Konusu. Romanın konusu 17. yüzyılda İstanbul'da geçer. Napoli'ye yapmakta olduğu bir deniz yolculuğu sırasında Osmanlı korsanları tarafından tutsak edilen bir Venedikli İstanbul'a getirilerek köle olarak satılır. Venedikli kölezamanda karşılaşırlar.
Sessiz Ev ne zaman yayınlandı?
1983Sessiz Ev / İlk Yayınlanma Tarihi
Kırmızı saçlı kadın ne anlatıyor?
Kırmızı Saçlı Kadın Romanının Konusu Babası tarafından terk edilen Cem'in kuyucu çırağı olarak gittiği Güngören'de Mahmut Usta ile kuyu kazarken öğrendiklerini, Güngören'de gördüğü kırmızı saçlı kadın'a aşık olmasını ve Güngören'de yaşadığı tüm bu olayların geri kalan hayatını şekillendirmesini anlatır.
Orhan Pamuk Benim Adım Kırmızı ne anlatıyor?
Orhan Pamuk Benim Adım Kırmızı ne anlatıyor?
Konusu. Benim Adım Kırmızı romanı 1591 yılında Osmanlı Padişahı III. Murad'ın saltanat döneminde 9 gün süreyle karlı bir havada İstanbul'da geçer. Saray hattatları ve nakkaşları padişahın emriyle hazırlanan bir kitap için gizlice Frenk etkisi taşıyan resimler yaparlar.
Kalpaklılar ne anlatıyor?
İzmir ve çevresindeki direniş hareketleri, İstanbul'daki yurtseverlerin Kurtuluş Savaşı'na destek veren gizli çalışmaları, eylemi baltalamaya yönelik Padişah yanlısı hareketler, aydınların ve halkın işbirliğiyle güçlüklerin yenilmesi, zaferin kazanılması romanın konusunu oluşturur.
Kırmızı Saçlı Kadın gerçek bir hikaye mi?
Aslında kumral olan Kızıl Saçlı Kadın'ın masada karşılaştığı gerçek kızılın doğallığıyla övünmesine cevaben, "Sizin saçınızın kırmızısı doğuştan, benimki ise kendi kararım," sözüne atfen; uzun yazan Pamuk doğaldır, kısa yazması ise kendi kararıdır.