Modoratör
Efsanevi Üye
Server 2012 GUI nedir?
Grafik kullanıcı arabirimi (GUI) bulunmayan Windows üzerinde çalışmaya odaklanan Windows Server Core kavramı, Windows Server 2008'den beri vardır; ancak Windows Server 2012, işletim sistemini yeniden yüklemeden GUI'yı ekleme veya kaldırma özelliği sunan ilk Windows Server sürümüdür.
Windows Server 2012 R2 desteği ne zaman bitiyor?
Windows Server 2012 R2 desteği ne zaman bitiyor?
Windows Server 2012 ve 2012 R2 desteği, 10 Ekim 2023'te sona erecektir.
Windows Server 2019 GUI nedir?
Windows Server 2019 GUI, grafiksel bir kullanıcı arayüzü işletim sistemidir bu işletim sistemindeki tüm ayar değişikliklerinin çoğunlukla GUI araçları kullanılarak yapıldığı anlamına gelmektedir.
Windows Server 2012 R2 nasıl kurulur?
Windows Server 2012 R2 nasıl kurulur?
Windows Server 2012 R2 Kurulumu
- Next butonuna basıp devam ediyoruz.
- Yükleme istediğimiz işletim sistemini seçiyoruz.
- Next butonuna basıyoruz.
- Windows setup ekranı karşınıza gelecek "custom: install Windows only (advanced)" seçeneğini seçiyoruz.
- Yüklemek istediğimiz alanı seçiyoruz.
- Next butonuna basarak devam ediyoruz.
Windows Server ile neler yapılabilir?
Windows Server, içerisindeki bileşenlerle birlikte ağ sunucuları içerisinde yöneticilere kolayca düzenleme ve kontrol işlemi gerçekleştirmelerine olanak tanır. Bunun yanı sıra içerisinde yer verdiği veritabanı ve ASP gibi bileşenlerle daha kolay bir sunucu kontrolü gerçekleştirmeyi sağlar.
Hyper V Server 2019 nedir?
Hyper V Server 2019 nedir?
Hyper-V,Microsoft tarafından geliştirmiş olan bu sanallaştırma çözümü, IT ve sistem altyapılarında donanım ve yazılım lisans maliyetlerini ve iş yüklerinden tasarruf etmemizi sağlayan Hypervisor tabanlı sunucu sanallaştırma ürünüdür.
Windows Server 2016 Desktop Experience nedir?
Windows Server 2016 Standard (Desktop Experiance) – Bir GUI tabanlı yönetim araçlarını da barındıran kurulum seçeneğidir. Seçtiğiniz sürüm içerisinde yer alan tüm Windows Server rollerini ve özelliklerini çalıştırabilirsiniz.