- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sermaye artırım yetkisi kaç yıl?
Avrupa Birliği düzenlemelerine uygun olarak getirilen yeni düzenleme ile, genel kurulca belirlenen sürenin sonunda Kurul tarafından izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olması durumunda, yönetim kurulu sermaye artırım kararı alabilmek için Kurul'dan yeni bir tavan izni almak ve bunu genel kurul onayına …
Anonim şirketlerde sermaye artırımı neden yapılır?
Anonim şirketlerde sermaye artırımı neden yapılır?
Şirketlerin sermaye artırımı yoluna gitmelerinin başlıca sebebinin yüksek enflasyon şartlarında erimiş olan sermayelerini güçlendirme ve yeni yatırımları ya da şirketlerin faaliyetlerinin reel büyümesine bağlı olarak ortaya çıkan fon ihtiyacının giderilmesi olduğu bilinmektedir.
Pay çıkarma yetkisi kaç yıl?
En fazla beş yıl olmak üzere yönetim kuruluna verilen sermayeyi kayıtlı sermaye tavanına kadar artırma yetki yetki süresinin dolmasından sonra, yönetim kurulunun sermaye artırımı kararı alabilmesi için esas sözleşmenin değiştirilerek yönetim kuruluna yeniden yetki süresi belirlenmesi şarttır.
Halka açık şirketlerin sermaye artırımı yapmasına kim karar verir?
Halka açık şirketlerin sermaye artırımı yapmasına kim karar verir?
Esas sermaye sisteminde sermaye artırımı genel kurul kararı ile gerçekleşir ve bu bir esas sözleşme değişikliğidir.
Ödenmemiş sermaye varken sermaye artırımı yapılabilir mı?
TTK'nın 456/1'inci maddesi gereği iç kaynaklardan yapılan artırım hariç, payların nakdî bedelleri tamamen ödenmediği sürece sermaye artırım kararı alınamaz. Ancak sermayeye oranla önemli sayılmayan tutarların ödenmemiş olması sermaye artırımını engellemez.
Taahhüt edilen sermaye ödenmezse ne olur?
Taahhüt edilen sermaye ödenmezse ne olur?
Taahhüt edilen sermaye borcu süresinde ödenmezse ne olur? TTK'nın 482/1′ maddesine göre "Sermaye koyma borcunu süresi içinde yerine getirmeyen pay sahibi, ihtara gerek olmaksızın, temerrüt faizi ödemekle yükümlüdür."
Sermaye artırımı nedir neden yapılır?
Şirketlerin sermaye artırımına gitmelerinin başlıca nedenleri yüksek enflasyon şartlarında erimiş olan sermayelerini güçlendirmek ve yeni yatırımlar için veya şirketlerin faaliyetlerinin reel büyümesi sonucu gereken fon ihtiyacının giderilmesidir.
Anonim şirketlerde imtiyazlı pay nedir?
Anonim şirketlerde imtiyazlı pay nedir?
İlk esas sözleşme ile veya esas sözleşme değiştirilerek bazı paylara imtiyaz tanınabilir. İmtiyaz; kâr payı, tasfiye payı, rüçhan ve oy hakkı gibi haklarda, paya tanınan üstün bir hak veya kanunda öngörülmemiş yeni bir pay sahipliği hakkıdır. …