Son Konular

SERETIDE ne icin kullanilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

SERETIDE ne için kullanılır?

SERETIDE, etkin madde olarak salmeterol ve flutikazon içerir. Salmeterol, bronkodilatörler (bronş genişleticiler) adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar.

Cyplos nedir ne işe yarar?

Flutikazon propiyonat ise kortikosteroidler adı verilen ilaç grubuna aittir ve yangı (iltihap, inflamasyon) giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatır.

SERETIDE inhaler nasıl kullanılır?

SERETIDE inhaler nasıl kullanılır?
SERETIDE Diskus sadece inhalasyon yoluyla uygulanır. Toz halindeki ilacı ağız yoluyla akciğerlere inhale ediniz (inhale etmek: nefes alırken ilacı ağzınızdan içeri çekmek). Eğer SERETIDE Diskus bir çocuk için verilmişse uygulama SERETIDE Diskus kullanmayı anlayabilen bir yetişkin gözetiminde yapılmalıdır.

Cyplos Arvohaler Niçin Kullanılır?

Cyplos Arvohaler Niçin Kullanılır?
Orta ve ağır KOAH olgularında semptomları ve atak sıklığını azaltır. 4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: CYPLOS ARVOHALER sadece inhalasyon yolu ile uygulanır.

Astım hastalığı ilaçları nelerdir?

Örneğin salbutamol ( ventolin, ventosal gibi), terbutalin (Bricanyl gibi), ipratropium ( Atrovent gibi) bu gruptandır. Bu ilaçlar inhaler dediğimiz sprey yoluyla alınan ilaçlardır ve nefes yolu ile kullanılır Sprey türü ilaçlar astım tedavisinde tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Diskus astım ilacı nasıl kullanılır?

Nefesinizi tutarken cihazı ağzınızdan uzaklaştırıp ağzınızı kapatın. 10 saniye nefesinizi tutup sonrasına nefesinizi dışarı boşaltın. – Cihaz içindeki ilacı daha iyi çekebilmek için doz yükleme mandalına dokunmadan 1 kez daha derin nefes alınıp 10 saniye nefes tutulabilir.

SERETIDE Diskus çarpıntı yapar mı?

SERETIDE Diskus çarpıntı yapar mı?
SERETIDE Diskus tedavi dozlarından yüksek dozlarda uygulandığında yüksek tansiyona ve kalp hızında artışa yol açabilir, bu nedenle herhangi bir kalp damar hastalığınız varsa doktorunuza bildiriniz tedavinizde değişiklik yapmak isteyebilir.

SERETIDE, salmeterol ve flutikazon içeren bir ilaçtır. Salmeterol, bronkodilatörler adı verilen ilaç grubuna aittir ve hava yollarındaki kasları gevşeterek genişlemelerine neden olur. Flutikazon ise kortikosteroidler grubundandır ve iltihabı azaltarak hava yollarındaki şişmeyi ve hassasiyeti azaltır.

SERETIDE Diskus, toz formunda inhalasyon ile kullanılır. İlacı ağızdan nefes alarak akciğerlere inhale etmek gereklidir. Çocuklar için verilen dozlar ise yetişkin gözetiminde verilmelidir.

Cyplos Arvohaler ise orta ve ağır KOAH hastalarında semptomları azaltmaya yardımcı olur ve atak sıklığını azaltır. Bu ilaç da sadece inhalasyon yoluyla kullanılır.

Astım hastalığı için diğer bazı ilaçlar arasında salbutamol, terbutalin, ipratropium gibi ilaçlar bulunur. Bu ilaçlar inhaler yoluyla alınır ve astım tedavisinde yaygın olarak kullanılır.

Diskus astım ilacı kullanımı sırasında nefesinizi tutarak cihazı ağzınızdan uzaklaştırmanız ve derin nefes alıp 10 saniye nefesinizi tutmanız gereklidir.

SERETIDE Diskus tedavi dozları yüksekse, yüksek tansiyon ve hızlı kalp atışına neden olabilir. Bu nedenle herhangi bir kalp damar hastalığınız varsa doktorunuza bilgi vermelisiniz, tedavinizde değişiklik yapılabilir.

Birinden odun almak ne anlama gelir?

Milkshake yi kim buldu?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt