Editör
Efsanevi Üye
Seminer dersi G ne demek?
Seminer dersi kredisiz olup, başarılı (G) veya başarısız (K) olarak değerlendirilir.
Yüksek lisans yatay geçiş nasıl yapılır?
Yüksek lisans yatay geçiş nasıl yapılır?
Yatay geçiş yapacak öğrenci yarıyıl başlangıcından on gün öncesine kadar Enstitüye müracaat etmelidir. Yatay geçişler, ders alma dönemi içinde ve yarıyıl başlarında yapılır. Yüksek lisansta tez aşamasında ve dönem projesi aşamasında, doktorada ise yeterlik sınavından sonra yatay geçiş yapılmaz.
Yüksek lisans G ne demek?
Yüksek lisans G ne demek?
* Tezli Yüksek Lisans Programlarında 2.yarıyıldan itibaren kayıt yaptırılan bir ders olup, Başarılı (G- Geçer), Başarısız (K-Kalır) şeklinde değerlendirilir.
Seminer ödevi kaç sayfa olmalı?
15- Ödevler için herhangi bir sayfa kısıtlaması yoktur. Fakat bir ödev 5 sayfa olamayacağı gibi 25 sayfa da olmamalıdır. Konunun yoğunluğuna göre sayfa sayısı kendini gösterecektir.
Yüksek lisans nakil olur mu?
Yüksek lisans nakil olur mu?
Yüksek Lisansta Yatay Geçiş Var mı? MADDE 32 – (1) Yükseköğretim kurumu içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.
Lisansüstü programlara yatay geçiş nedir?
Lisansüstü programlara yatay geçiş nedir?
Üniversite içindeki başka bir enstitü anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı başarıyla tamamlamış öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.
Tezli yüksek lisans ne kadar sürer?
MADDE 29 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç dört yarıyıldır. Programın azami süresi altı yarıyıldır.
Yüksek lisans uzmanlık alan dersi ne demek?
Yüksek lisans uzmanlık alan dersi ne demek?
MADDE 2. "Uzmanlık Alan Dersi" yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışman öğretim üyesinin çalıştığı bilimsel alandaki spesifik bilgi ve deneyimlerinin aktarılması, öğrencilere bilimsel etik ve çalışma disiplininin, güncel literatürü izleyebilme ve değerlendirebilme yeteneğinin kazandırılmasına yönelik bilimsel …