Son Konular

Sekina ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Şekina ne demek?

Sözlükte "sakin olmak, durmak; susmak" mânasındaki sükûn kökünden türeyen sekîne "ağır başlılık, vakar, rahmet, güven, kişiyi teskin eden şey" demektir (Lisânü'l-ʿArab, "skn" md.

Arnavutça sevgili ne demek?

Arnavutça sevgili ne demek?
Arnavutça olan "loçka" sözcüğü yaygın bir biçimde kullanılır. Hatta "loçkam" şeklinde kullanılır. Çünkü Türkçe anlamı " tatlım, canım, hayatım," gibi olan sevgi ifadesi içerir. Loçka, sevgili, sevilen manasındadır.

Arnavutça tatlım ne demek?

arnavutçada canım, tatlım, hayatım tarzında bir sevgisel hitap sözü. loçka diye de yazılabilir.

Arnavutca Çika ne demek?

Arnavutca Çika ne demek?
e-dit: çika nonıs; annesinin kızı, annesinin tatlı kızı gibi bir şey.

Magarisa ne demek?

çünkü dişi eşek dese uygun kaçmayacak. evet magarisa arnavutça'da da dişi eşek demek.

Arnavut dilinde kar ne demek?

Arnavut dilinde kar ne demek?
Top Air'in Tiran'a ilk indiği günü anımsadı: – Kar'ın Arnavutça'da anlamını öğrenince utancımdan yerin dibine girdim. bu yönde hiç araştırma yapmadınız mı? kadın cinsel organı anlamına geliyormuş.

Şiptar Arnavut ne demek?

` :şiptare`arnavutların bir hitap şeklidir.ayrıca arnavutluk bayrağındaki kartal simgesiyle de alakalıdır zannımca. arnavutça da arnavut anlamına gelen kelime. sadece bir arnavut bir arnavuta "şiptar" diye seslenebilirmiş. başkası "şiptar" derse küfür gibi olurmuş.

Arnavutça Maksim ne demek?

Arnavutça Maksim ne demek?
bu yüzden arnavutlar ömer' e umer demek zorunda kalıyorlar. "ma vaa!! " ,"aman sen de" demekmis onu hatırlıyorum sadece,demek ki unutulması cok kolay bir dil.

Arnavutça nasıl bir dil?

Arnavutça'nın fonetik yapısı, Almanca, İtalyanca, Rusça, Fransızca ve Yunanca'nın karışımından oluşan bir yapıya sahiptir. Günümüz modern Arnavutçasında Latince kökenli sözcüklerin sayısı giderek artmaktadır.

Praşka ne demek?

Praşka ne demek?
bulgarca'da tanga anlamına gelen kelime. aslında lastik gibi bi anlamı varmış galiba. ama daha çok tanga için kullanılır olmuş.

Arnavutçada kaç harf var?

Arnavut alfabesi (Arnavutça: Alfabeti shqip), Arnavutça'nın yazımında kullanılan alfabedir. Latin alfabesinden uyarlanmış olup 36 harften oluşur.

Şekina kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "sakin olmak, durmak; susmak" gibi anlamlara gelir. Sükûn kökünden türemiş olan sekîne ise "ağır başlılık, vakar, rahmet, güven, kişiyi teskin eden şey" gibi anlamlara gelir.

Arnavutça'da "sevgili" anlamına gelen kelime genellikle "loçka" olarak kullanılır. Ayrıca "tatlım, canım, hayatım" gibi sevgi ifadelerini içerir.

Çika kelimesi ise Arnavutçada "annesinin kızı, annesinin tatlı kızı" gibi anlamlara gelir.

Magarisa kelimesi Arnavutça'da dişi eşek anlamına gelir.

Arnavutça'da "kar" kelimesinin cinsel organ anlamına geldiği belirtilmiş.

"Şiptar" kelimesi Arnavutların bir hitap şekli olup, aynı zamanda Arnavutça'da arnavut anlamına gelen bir kelime olarak kullanılır.

Arnavutça'da "Maksim" kelimesi ile ilgili verilen açıklamalar dikkate değerdir.

Arnavutça'nın fonetik yapısı ve kökenleri hakkında bilgi verilmiş.

Bulgarca "Praşka" kelimesinin tanga anlamına geldiği ifade edilmiş.

Arnavutça alfabesinin 36 harften oluştuğu belirtilmiş. Bu alfabenin Latin alfabesinden uyarlandığı bilgisi verilmiş.

Mahal vermemek ne demek?

Fantastik Dortlu nasil kullanilir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt