T
theking
Şekerpare (İrmiksiz) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram katı yağ (Ben tereyağ kullandım)
2 adet yumurta (1 sarısı üzerine ayrılacak )
Yarım su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzerini süslemek için;
Fındık
Fıstık
Ceviz isteğe göre
Şekerpare (İrmiksiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın.
Su ile şekeri ocağa alın ve kaynama başlayınca 10 dakika kaynatın sonra limonlu damlatıp, 3 dakika saha kaynatın ve altını kapatıp ılımaya alın. Bu halde şerbetiniz tam kıvamlı olacaktır.
Fırını fanlı ayarına alıp 180 dereceye ayarlayalım ki hazır olsun.
Gelelim hamuruna. Yumurta, şeker ve yağı güzelce karıştırın isterseniz mikser kullanın bu kademe değerli zira. Unu eklemeye başlayın kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğurun hamur elinizi bırakınca un eklemeyi bırakın.
İstediğiniz formu verin.
Ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün fırça kullanırsanız yumurta tabakanız kalın olmayacaktır.
Çatal ile şekerparelerin müsaade üzerini çizin. Fırına koyduğunuz şekerpareleri üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca birinci sıcaklığın geçmesi için bekleyin ve şerbeti tek tek üzerine gezdirerek dökün. 2 saat kadar dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun
Şekerpare (İrmiksiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram katı yağ (Ben tereyağ kullandım)
2 adet yumurta (1 sarısı üzerine ayrılacak )
Yarım su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzerini süslemek için;
Fındık
Fıstık
Ceviz isteğe göre
Şekerpare (İrmiksiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın.
Su ile şekeri ocağa alın ve kaynama başlayınca 10 dakika kaynatın sonra limonlu damlatıp, 3 dakika saha kaynatın ve altını kapatıp ılımaya alın. Bu halde şerbetiniz tam kıvamlı olacaktır.
Fırını fanlı ayarına alıp 180 dereceye ayarlayalım ki hazır olsun.
Gelelim hamuruna. Yumurta, şeker ve yağı güzelce karıştırın isterseniz mikser kullanın bu kademe değerli zira. Unu eklemeye başlayın kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğurun hamur elinizi bırakınca un eklemeyi bırakın.
İstediğiniz formu verin.
Ayırdığınız yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün fırça kullanırsanız yumurta tabakanız kalın olmayacaktır.
Çatal ile şekerparelerin müsaade üzerini çizin. Fırına koyduğunuz şekerpareleri üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca birinci sıcaklığın geçmesi için bekleyin ve şerbeti tek tek üzerine gezdirerek dökün. 2 saat kadar dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun
Şekerpare (İrmiksiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı