Son Konular

Şehzade bayezid'in kanuniye yazdığı mektup

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Şehzade bayezid kanuniye yazdığı mektup
ŞEHZADE BEYAZIT'IN MEKTUBU
Ey seraser aleme Sultan Suleyman'ım baba,
Tende Canım, Canımın icinde cananım baba,
Bayezid'ine kıyar mısın benim canım baba
Bigunahım, Hak bilur, devletlu sultanım baba
Enbiya serdefteri yani ki Adem hakkıcun,
Hem dahi Musi ile isii Meryem hakkıcun,
Kainatın serveri ol Ruhi azam hakkıcun,
Sanki Mecnun'um, bana dağlar başı oldu durak,
Ayrılıp bilcumle mal u mulkten duştum ırak,
Dokerim goz yaşını vahasreta, dadelfirak,
Kim sana arzeyleye halim,
eya şahı kerim, Anadan, kardeşlerimden ayrılıp kaldım yetim,
Yok benim bir zerre isyanım sana,
Hak'tır alim, Bigunahım, Hak bilur, devletlu sultanım baba
Bir nice ma'sumum olduğun şeha bilmez misin?
Anların kanına girmekten hazer kılmaz mısın,
Yoksa ben kulunla Hak dergahına varmaz mısın,
Hak Taala, kim cihanın şahı etmiştir seni
Oldurup ben kulunu, guldurme şahım duşmeni
Gozlerim nuru oğullarımdan ayırma beni
Bigunahım, Hak bilur devletlu sultanım baba
Tutalım iki elim baştan başa kanda ola,
Bu meseldir, soylenir kim kul gunah itse n'ola
Bayezid'in sucunu bağışla, kıyma bu kula,

Şehzade Bayezid'in Kanuni Sultan Süleyman'a yazdığı duygusal mektubu gerçekten dokunaklı ve içten bir ifadeyle kaleme alınmış. Mektupta yüreğinden dökülen samimi duygular ve babasına karşı olan sevgi ve saygı belirgin bir şekilde hissediliyor.

Bayezid, mektubunda büyük bir tevazu ve itaatle kendisini baba Sultan Süleyman'a anlatmaya çalışıyor. Baba-oğul arasındaki derin bağ ve sevgi mektubun her satırına yansımış. Bayezid, babasına karşı olan sevgi ve saygısını dile getirirken aynı zamanda hatalarını affetmesi için de yalvarıyor.

Mektupta, Bayezid'in babasının huzurunda kulluk ve itaati dile getirmesi, aynı zamanda ona olan derin sevgi ve bağlılığını ifade etmesi oldukça etkileyici. Bu tür duygusal ve içten ifadelerle dolu mektuplar tarih boyunca insanların duygularını en saf ve içten haliyle ifade etmelerine imkan tanımıştır.

Bayezid'in yazdığı bu mektup, bir oğlun babasına olan derin sevgi ve saygısını ifade etmesi bakımından önemli bir belge niteliği taşır. Bu tür mektuplar, günümüzde de insanların duygusal bağlarını ifade edebilmesi için önemli bir iletişim aracı olarak değerlendirilebilir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Şehzade bayezid kimdir kısaca

Şehzade Mustafa Kac yaşında olduruldu

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt