Son Konular

Scrum Master kim?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Scrum Master kim?

Scrum Master, Scrum Takım'ı içerisinde yer alan ve en yalın hali ile takıma koçluk eden kişidir. Bu anlamda Takımı'na hizmet eden ve destek olan bir hizmetkar lider rolünden bahsediyoruz.
Sprint retrospective nedir?
Retrospective toplantıları bir sonraki Sprint'te iş süreçlerini iyileştirmek için geçmiş Sprint'in incelendiği ve "nasıl daha iyi performans gösterebiliriz?" sorusuna cevap aranan toplantılardır. Bu toplantıya geliştirme ekibi, scrum master ve product owner katılır.

Scrum yöntemi nedir?

Scrum (engl. "itişip kakışma"), yazılım Mühendisliği'nde bir uygulama geliştirme çerçevesidir. Bu geliştirme çerçevesinin temel özelliği gözlemci, geliştirmeci ve tekrara dayalı olmasıdır.
Scrum Master eğitimi nedir?
Eğitime Kimler Katılmalı? Profesyonel Scrum Master II eğitimi; Scrum çerçevesini tam olarak anlayan farklı sektörlerden pazarlama, yazılım, insan kaynakları, satış, planlama, finans, tedarik zinciri… gibi çeşitli alanlarda çalışan deneyimli Scrum Masterlar için özel olarak tasarlanmış ileri seviye bir eğitimdir.

Grand Retrospective nedir?

İsmine Grand Retro diyoruz. Özetle, Scrum içinde her Sprint sonu takım içi yapılan Retrospektif toplantılarının, farklı takımlar ya da departmanlar arasında yapılmış hali diyebiliriz. Benim deneyimleyip anlatmak istediğim çalışma da, bir IT takımı ile paydaş ekibinin ortak Retrospektif toplantısı.
Retrospektif neden yapılır?
Retrospektiflerin amacı takımların çalışma şekillerini sürekli iyileştirmelerine yardım etmektir. Agile retrospektifi , yada Scrum'da söylendiği üzere Sprint Retrospektifi, takımların çalışma şekillerini ortaya koydukları ve yaptıklarında sürekli daha iyi olabilmek için kullandıkları bir uygulamadır.

Agile ve Scrum aynı mı?

Scrum, Agile proje yönetimi metotlarından biridir. Karmaşık yazılım projelerinin başarı oranını yükseltmek için oluşturulmuştur. En yaygın kullanılan proje yönetim metotlarından biridir. Scrum, projeyi küçük parçalara ayırarak yönetmeyi önerir.
Scrum nasıl kullanılır?
Scrum; Agile proje yönetim metotlarında biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kompleks yazılım süreçlerinin yönetilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Bu yapılırken bütünü parçalayan; tekrara dayalı nitelikte bir yöntem izler. Düzenli olarak geri bildirim ve planlamalar ile hedefe ulaşma olanağı sağlar.

Scrum Eğitimi Nedir?

Scrum Eğitimi Nedir? Scrum ve Agile kullanıcılarına eğitim, kaynak ve destek sağlayan bir organizasyondur. Scrum Alliance'ın en popüler sertifikasyon eğitimleri ise Scrum Alliance Certified Scrum Master (CSM) ve Scrum Alliance Certified Product Owner eğitimleridir.
Scrum Master sınavı kaç soru?
Ben bu yazımda scrum.org üzerindeki süreçten bahsedeceğim. · PSM I sınavı 80 sorudan oluşmaktadır. · Sınav süresi 60 dakikadır. · Sınavı geçmek için soruların en az %85'ini doğru cevaplamanız gerekmektedir, yani en az 68 doğrunuz olmalıdır.

Gurk tavuk ne zaman duzelir?

Meteoroloji olcumleri nasil yapilir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt