Son Konular

Scorm nedir ne ise yarar?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Scorm nedir ne işe yarar?

SCORM (Sharable Content Object Reference Model) web tabanlı e-öğrenme için çeşitli standartlar ve özelliklerin belirtildiği bir standartlar topluluğudur.

Scorm nerede kullanılır?

SCORM e-öğrenme tabanlı öğrenme yönetim sistemleri için bir içerik standardıdır. SCORM standardı, Amerikan ordusunun personeline eğitim vermek onları farklı branşlarda da etkin kılmak için yeni eğitim yöntemleri üzerinde çalışmasıyla başladı. Bu amaçla hizmet içi eğitim çalışmaları başlatıldı.

Açık ve uzaktan eğitimin felsefesi nedir?

Açık ve uzaktan eğitimin felsefesi nedir?
Özetlersek, öğrenciler arasında ayrım yapmaması ve mekan ve zaman sınırlaması olmaması uzaktan eğitimin genel felsefesidir.

Uzaktan eğitim kuramları nelerdir?

Uzaktan eğitim kuramları nelerdir?
Bunun neticesinde uzaktan eğitim kendine özgü kuramlara ihtiyaç duymuştur. Uzaktan eğitimde teorik yaklaşımlar ilk zamanlarda bağımsız çalışma ve özerklik kuramı, endüstrileşme kuramı, iletişim ve etkileşim kuramı etrafında şekillenmiştir.

Scorm puanı nedir?

SCORM, Shareable Content Object Referans Model (Paylaşılabilir İçerik Nesne Referans Modeli) sözünün kısaltmasıyla oluşur. E-öğrenme içeriklerini farklı eğitim yazılımlarında kullanıcı verisi üreterek çalışması için, içerik yönetiminde bir iskelet oluşturur.

Scorm Cloud nedir?

SCORM Cloud, kurslarınızı diğer öğrenim yönetim sistemlerine kolayca ulaştırmanıza yardımcı olan açık kaynaklı bir SCORM oynatıcısıdır. Ayrıca kursunuzu buluta yüklemenize ve genel veya özel davet yoluyla diğer öğrencilerle paylaşmanıza olanak tanır.

Moodle Scorm nedir?

Moodle Scorm nedir?
tutulmasını sağlayan standartlar kümesidir ve farklı ÖYS'lerde ders içeriklerinin herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmadan kullanılmasına imkân verir. Diğer bir deyişle SCORM, ders içeriğin paketlenmesini sağlayan ve bir ÖYS'ye nasıl aktarılacağını belirleyen standartlar bütünüdür.

Scorm paketi nasıl kullanılır?

Scorm paketi nasıl kullanılır?
SCORM paketi hiçbir SCO içermiyorsa tablo, tek bir satır içerir ve SCO Başlığı Dizin olarak görünür….Kurs SCORM raporu
- Kurs İçeriği sayfasına gidin.
- SCORM paketinin menüsünü açın ve Analizleri Görüntüle'yi seçin.
- Bu rapor, bütün sınıfın performansını gösterir.

E-öğrenme içerik standartları nelerdir?

Geçmişten günümüze yaygın olarak kullanılan e-öğrenme içerik standartları AICC, SCORM ve Tin CAN'dir. AICC (Havacılık Endüstrisi Bilgisayar Tabanlı Eğitim Komitesi), 1988 yılında yayınlandı ve ilk olması ve yıllarca kullanılmış olması bugünkü standartlara temel oluşturması açısından çok önemli.

SCORM nedir ne işe yarar sorusuna detaylı bir yanıt vermek gerekirse, SCORM (Sharable Content Object Reference Model) web tabanlı e-öğrenme için standartlar ve özelliklerin belirtildiği bir standartlar topluluğudur. SCORM standartları, e-öğrenme içeriklerinin farklı eğitim yazılımlarında kullanıcı verisi üretmeleri için bir iskelet oluşturur. Bu sayede içerik yönetiminde standart bir yapı oluşturularak, e-öğrenme materyallerinin paylaşılabilirliği ve taşınabilirliği sağlanır.

SCORM, e-öğrenme tabanlı öğrenme yönetim sistemleri için bir içerik standardıdır ve özellikle Amerikan ordusunun personeline eğitim verme amacıyla başlatılan hizmet içi eğitim çalışmalarında kullanılmıştır.

Ayrıca, SCORM'un yanı sıra e-öğrenme içerik standartları arasında AICC (Havacılık Endüstrisi Bilgisayar Tabanlı Eğitim Komitesi) ve Tin CAN gibi standartlar da bulunmaktadır. Bu standartlar, e-öğrenme materyallerinin farklı platformlarda paylaşılabilirliği ve kullanılabilirliği için önemli bir rol oynamaktadır.

SCORM puanı, e-öğrenme içeriklerinin farklı eğitim yazılımlarında kullanıcı verisi üretebilmeleri için gerekli olan bir standartlar topluluğudur. SCORM Cloud ise kursların diğer öğrenim yönetim sistemlerinde kolayca erişilebilir olmasını sağlayan bir açık kaynaklı SCORM oynatıcı hizmetidir.

Moodle SCORM ise, e-öğrenme yönetim sistemlerinde ders içeriklerinin standartlar doğrultusunda paylaşılabilirliğini sağlayan bir standartlar kümesidir. Bu sayede ders içeriklerinin farklı öğrenim yönetim sistemlerine aktarılması ve kullanılması kolaylaşır.

Son olarak, SCORM paketi kullanımı hakkında bilgi verildiğinde, SCORM paketinin içeriği ve kullanımıyla ilgili detaylar paylaşılmıştır. Bu sayede e-öğrenme materyallerinin hazırlanması ve kullanılması konusunda daha geniş bir anlayış sağlanmıştır.

Antisok levha nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt