- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
SBA kadrosunu kimler yazamaz?
Usulsüz istifa (12 ay memuriyet cezası) Sıradaki gireceğiniz Tıpta Uzmanlık Sınavına (sınav gününe) 9 aydan daha fazla zaman varsa EAH – SBA kadrosu tercih edebilirsiniz, yoksa tercih edemezsiniz.
TUS ta SBA nedir?
SBA kadrosu TUS kılavuzunda "Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Fakültesi Kadroları" olarak tanımlanmaktadır. Bu kadro türünü seçen hekimler Sağlık Bakanlığına bağlı olan ancak üniversite hastanelerinde eğitim alan kontenjanları içermektedir.
TUS YÖK kadrosu nedir?
TUS YÖK kadrosu nedir?
YÖK kadrosu TUS kılavuzunda "kadrosu Yükseköğretim Kurulu tarafından verilecek kontenjanlar" olarak tanımlanmaktadır. Bu kadro türünü seçen hekimler YÖK tarafından verilen kontenjanlarda uzmanlık eğitimi alırlar.
EAH ne demek?
EAH kadroları Sağlık Bakanlığına bağlı kadrolardır. TUS kılavuzunda "Sağlık Bakanlığı tarafından açılan kontenjanlar" olarak açıklanmaktadır. EAH kadrolarına ait kontenjanlar eğitim araştırma hastaneleri ve şehir hastanelerinde açılmaktadır. EAH kadrosu aslında bir memuriyet kadrosudur.
Asistanlıktan nasıl istifa edilir?
YÖK kadrosundaki asistan hekimler görevlerinden çekilebilirler yani istifa edebilirler. İstifalarını dilekçe yoluyla sunabilirler, dilekçe yanıtı ile görevlerinden ayrılabilirler. Görev yerine 10 gün kesintisiz gelmemekte asistanlıktan çekilme olarak değerlendirilecektir.
Mecburi hizmet kalkıyor mu?
Mecburi hizmet kalkıyor mu?
TBMM Genel Kurulu'nda, muhtar maaşlarını asgari ücretin altında olmayacak şekilde düzenlemeyi de içeren, Vergi ve Ekonomi Paketine ilişkin birçok yasa teklifi kabul edildi. Buna göre doktor ve diş hekimlerinin Bakanlık veya bağlı kuruluşlarda mecburi hizmetleri kaldırıldı.
YÖK kadrosu devlet memuru mu?
YÖK kadrosundaki asistanlar 657 sayılı yasaya bağlı değildirler, bu nedenle direk olarak devlet memuru olarak değerlendirilemezler. YÖK kadrosundaki asistanlar 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na tabidir. Tüm özlük hakları 2547 çerçevesinde şekillenmiştir.
YÖK kadrosu 657 mi?
YÖK kadrosunda bulunan asistanlar 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununa bağlı olarak çalışırlar. 657'ye tabi değildirler.
Araştırma görevlisi istifa edebilir mi?
Araştırma görevlisi istifa edebilir mi?
Söz konusu kanunda öğretim elemanlarının istifa durumları veya istifa sınırları ile ilgili bir düzenleme bulunmamaktadır. 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 20 nci maddesinde ; "Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır.
Mecburi hizmet yapılmazsa ne olur?
Mecburi hizmet sürem dolmadan istifa ya da görevimi terk edersem ne olur? Mecburi hizmet süresini tamamlamadan görevden istifa edenler ya da istifa etmiş (müstafi) sayılanlar belirli süreyle yeniden memuriyete alınmazlar. Bu süre istifa edenler için 6 ay, müstafi sayılanlar için ise 1 yıldır.
Yandal zorunlu hizmet kalktı mı?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan teşekkür ederek duyurdu. Bakan Koca "Bakanlığımız veya bağlı kadrolarda tıp, diş hekimliği, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlarımızın, eğitimlerini tamamladıklarında, şu an görevlendirme süresi kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü kaldırılmaktadır.