Son Konular

Satis anlayisi nerede baslar?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Satış anlayışı nerede başlar?

Satış ürün ya da hizmet müşteriye hazır hale geldikten sonra başlar. Fakat pazarlama daha üretime geçilmeden önce başlayan bir süreçtir. Ürünün fikir aşamasında başlar pazarlama. Müşteri araştırmalarıyla başlayan süreçte her şey müşteri talebine ve isteğine göre şekillenir.

Pazar potansiyeli kavramı nedir?

4.1. Pazar fırsatı, potansiyel bir alıcı grubunun, sorununa kârlı bir çözüm üretme faaliyetidir. Dolayısıyla bu çözümün değeri, kaç müşteri için ne ölçüde fayda yarattığına veya ne kadar önemli bir sorun çözdüğüne bağlı olarak değişecektir.

Satış nerede başlar nerede biter?

Satış nerede başlar nerede biter?
Görüşme, tanıtım, ürün ve hizmet sunumu, müşterinin güler yüzle karşılanması vb. ile satış başlar; sipariş ve tahsilatıyla biter. Satışın bitmesiyle, satış sonrası hizmetler başlar. Bu anlamda satışın neticesi, kazançtır ve satın alma da satışın sonucudur.

Pazarlamanın ilk aşaması nedir?

Pazarlamanın ilk aşaması nedir?
Araştırma, pazarlamanın başlangıç noktasıdır. Pazarlamanın tanımında olduğu gibi tüketicilerin yeni gereksinimlerinin belirlenmesi ve bu gereksinimlerin hangi noktada karşılanacağının belirlenmesi aşamasında devreye, araştırma girer.

Tüketici pazarında pazar bölümlemesi kriterleri nelerdir?

Pazarın bu özellikleri taşıdığı görüldükten sonra aşağıda yer alan kriterlere göre bölümlendirilir.
- Demografİk Krİterler. · Yaş · Cinsiyet. · Gelir. · Meslek.
- Coğrafİ Krİterler. · Ülke. · Bölge. · Şehir. · Kasaba.
- Psİkografİk Krİterler. · Kişilik. · Motivasyon. · Hayat tarzı
- Davranışsal Krİterler (Tüketİcİ – Ürün İlİşkİsİ)

Turizm dağıtım kanalları nelerdir?

Dağıtıcı-aracı kendi faaliyetleri içinde tek yetkilidir. a)Doğrudan dağıtım: Üreticinin hiçbir aracı kullanmadan turistik ürünü tüketiciye satışını yapmasıdır. b)Dolaylı dağıtım: Turist ile üretici arasında ekonomik bağımsızlığı olan işletmelerin alıcı veya satıcı olarak yer aldığında dolaylı dağıtım meydana gelir.

Satış anlayışı genellikle ürün ya da hizmetin müşteriye sunulmasıyla ilişkilendirilir; ancak aslında satış süreci, pazarlama aşamasından başlar. Ürün veya hizmetin fikir aşamasından itibaren pazarlama faaliyetleri devreye girer ve müşteri taleplerine göre şekillenir. Satış süreci ise genellikle görüşme, tanıtım, ürün ve hizmet sunumu, müşteri memnuniyeti gibi adımlarla başlar ve sipariş ile tahsilatın sağlanmasıyla son bulur. Satışın ardından ise satış sonrası hizmetler devreye girer.

Pazar potansiyeli kavramı, bir alıcı grubunun bir sorununa kârlı bir çözüm üreterek pazar fırsatı yaratması olarak tanımlanabilir. Bu çözümün değeri, kaç müşteri için ne ölçüde fayda sağladığına ve ne kadar önemli bir sorunu çözdüğüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Pazarlama sürecinin ilk aşaması genellikle araştırma olarak kabul edilir. Pazarın ve müşteri ihtiyaçlarının araştırılmasıyla başlayan bu süreçte, tüketicilerin yeni gereksinimleri belirlenerek pazarlama stratejileri oluşturulur.

Tüketici pazarında pazar bölümlemesi yapılırken genellikle demografik, coğrafi, psikografik ve davranışsal kriterler dikkate alınır. Demografik kriterler yaş, cinsiyet, gelir, meslek gibi özellikleri içerirken; coğrafi kriterler ise ülke, bölge, şehir, kasaba gibi faktörlere odaklanır. Psikografik kriterler kişilik, motivasyon, hayat tarzı gibi tüketici davranışlarını etkileyen unsurları kapsarken; davranışsal kriterler tüketici-ürün ilişkisini inceleyerek pazarlama stratejilerini oluşturmayı amaçlar.

Turizm sektöründe dağıtım kanalları genellikle doğrudan ve dolaylı dağıtım olarak sınıflandırılır. Doğrudan dağıtım, üreticinin hiçbir aracı kullanmadan tüketiciye turistik ürünü satması anlamına gelir. Dolaylı dağıtım ise turist ile üretici arasında ekonomik bağımsızlığı olan işletmelerin rol aldığı bir dağıtım modelidir. Bu modelde, aracılar turistik ürünün tüketicilere ulaşmasında bir aracı rolü üstlenirler.

Zoom objektifler nelerdir?

Lloyd George Turkler hakkinda ne dedi?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt