Son Konular

Sartsiz bagis ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Şartsız bağış ne demek?

Ayni bağışlar şartlı veya şartsız olarak gerçekleştirilebilir. Vatandaşların bağışlarını kolay, hızlı, masrafsız ve zahmetsiz olarak yapabilmesi için tüm GSM operatörlerinden 2868'e mesaj göndererek şartlı ve şartsız olarak gerçekleştirdikleri bağışlardır.
Bağış türleri nelerdir?
Bu kimselere ekonomik ve sosyal alanda topluma yardım amacı ile devletin hizmetlerini yerine getiren hayır kurumlarına yapılan yardımlara "BAĞIŞ" denir. İki tür bağış söz konusudur: Nakdi Bağış, parasal bağışlara verilen addır. Ayni Bağış ise eşya, hizmet, bedelsiz kullandırma gibi parasal olmayan bağışlardır.
Vakıflar derneklere bağış yapabilir mi?
"Vakıflar; yurt içi ve yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan ayni ve nakdi bağış ve yardım alabilirler, yurt içi ve yurt dışındaki benzer amaçlı vakıf ve derneklere ayni ve nakdi bağış ve yardımda bulunabilirler.

Ayni ve nakdi bağış ne demek?

Nakdi bağış, adından anlaşılacağı üzere para ile; ayni bağış ise mal ya da hizmet olarak yapılıyor.
Dernek bağış yapabilir mi?
Bir diğer fark ise izin konusunda ortaya çıkmaktadır. Derneklerin istisna halleri dışında yardım toplayabilmeleri için izin almaları zorunlu iken, bağış kabul etmeleri için izin almalarına gerek yoktur, dernekler resmi olarak kuruldukları andan itibaren tüzel kişilik kazanır ve bağış kabul edebilirler.

Şartsız bağışlar kullanımı ve kontrolü hakkında ön belirlemelere başvurmadan yapılan bağışlardır. Bu tür bağışlarda bağış alan idare, yasalara uygun olmak kaydıyla parayı dilediğince kullanabilir. Belediyeler, otonomilerini kaybetme ihtimali daha az olan bu tür bağışları şartlı bağışlara tercih ederler.
Para yardımı istemek suç mu?
İnternet ortamında izinsiz yardım toplanması halinde ise, 10 bin Türk lirasından 200 bin Türk lirasına kadar idari para cezası uygulanacak. İzinsiz yardım toplanmasına yer ve imkan sağlayanlar, uyarılmalarına rağmen bu faaliyeti sonlandırmazsa beş bin Türk lirası idari para cezası ile cezalandırılacak.
– Dernek ve vakıflar kamu kurum ve kuruluşlarının sundukları hizmetlerle ilgili olarak gerçek ve tüzel kişilerden ücret, bağış, katkı payı ve benzeri adlar altında herhangi bir karşılık alamaz. – Kamu görevlileri görev unvanlarını kullanarak dernek ve vakıf organlarında görev alamaz.
Para toplamak yasak mı?
İzinsiz yardım toplayanlara 5 bin TL'den 100 bin TL'ye kadar para cezası, 200 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak. BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kara para aklanması, nükleer, balistik füze programlarını düzenlen kararlarına karşı hareket eden kişi veya kuruluşlara her türlü fon sağlanması yasak olacak.
Belediye şartsız bağış nedir?
Belediyeler, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda kendilerine verilen görevler çerçevesinde; şartlı/şartsız bağış yapmak isteyen vatandaşların her işlem için ayrı ayrı olmak üzere başvurusundan sonra belediyenin görevleri ile sınırlı olmak üzere bağış alabilmektedir.

Şartsız bağışlar hangi organ tarafından kabul edilir?

Yapılan bağışın şartlı veya şartsız şekline ve prosedürlerine de söz konusu kanunda yer verilmiştir. Kanuna göre şartsız bağışları kabul etmek belediye başkanının yetkisinde iken şartlı bağışları kabul etmek belediye meclisinin yetkisinde bulunmaktadır.

Parmak izi biyometrik veri midir?

Paratiroid ameliyati kac saat?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt