Son Konular

Sarkici Ege nerede?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Şarkıcı Ege nerede?

Ege veya gerçek adıyla Levent Ak (d. 15 Aralık 1968, Bornova, İzmir), Türk pop ve Latin müziği sanatçısı. 15 Aralık 1968 tarihinde İzmir, Bornova'da dünyaya geldi….Ege (şarkıcı)
Ege
Başladığı yer | Türkiye
Tarzlar | Pop
Meslekler | Şarkıcı Besteci Söz yazarı Yazar
Çalgılar | Gitar

Şarkıcı Ege ne mezunu?

Şarkıcı Ege ne mezunu?
Müziğe 1987 yılında Maria Rita Epik Özel Müzik Okulu'nda klavyeli çalgılar bölümü öğrencisi olarak başlayan Ege, ağabeyinin hediye ettiği gitarla müzik hayatına farklı bir yön çizdi; bestecilik konusunda yeteneğini fark eden Maria Rita Epik, özellikle bu konuda gelişmesi için üzerine eğildi.

Ege kaç yaşında Evlimi?

15 Aralık 1969 yılında doğan Türk pop ve Latin müziği sanatçısı 51 yaşındaki Ege veya gerçek adıyla Levent Ak İzmir, Bornova'da dünyaya geldi.

Ege nerede doğdu?

Ege nerede doğdu?
Ege (şarkıcı), Gerçek adı; Levent Ak'dır. 15 Aralık 1968 tarihinde İzmir, Bornova'da doğmuştur. Çocukluğunda klavyeli sazlar eğitimi alarak müziğe ilk adımını attı.

Ege Bölgesinin çıkan sanatçıları kimlerdir?

Ege'nin 4 Büyük Ozanı
- Talip Özkan.
- Özay Gönlüm.
- Ozan Hisarlı Ahmet.
- Tolga Çandar.

Ege müziği nedir?

Ege müziği nedir?
Ege Bölgesi,zeybek türü oyun ve türkülerin bölgesi olarak kendisini göstermektedir. Kerem türküleri ve uzun hava türküler yaygınlık göstermektedir. Yörede icra edilen çalgılar, bağlama, divan sazı, tambura, kabak kemane, zurna, davul, dilsiz kaval, zil, kaşık ve deftir.

Ege kaç yaşında?

53 yaşında (15 Aralık 1968)Ege / Yaş

Çelik kaç yaşında?

Çelik kaç yaşında?
56 yaşında (12 Mayıs 1966)Çelik / Yaş

Ege avukat mı?

Bugüne dek 9 albüm, 5 single yayınlayan Ege, 30'dan fazla ülkede konser verdi. Şarkıları bugüne dek 10 farklı dile çevrilen sanatçı, 2017'de ilk romanı İsyan'la yazın hayatına merhaba dedi. 1990 yılında ailesinin ısrarıyla girdiği hukuk fakültesindeki öğrenciliğini halen sürdürmektedir.

Izmirde hangi ünlüler yaşıyor?

Izmirde hangi ünlüler yaşıyor?
İşte İzmir'de doğmuş, yaşamış ve tanınmış ünlülerimiz.
- Ahmet Adnan SAYGUN.
- Ayhan IŞIK.
- Haluk BİLGİNER.
- Gönül YAZAR.
- Çağan IRMAK.

Ege Bölgesi'ne ait bir türkü?

Çanakkale'den Muğla'ya Her Egelinin Notasına Kadar Bildiği 13 Yöresel Ege Türküsü
- Çökertme 'Halilim'
- İzmir'in Kavakları
- Ah Bir Ataş Ver.
- Kütahya'nın Pınarları
- Denizli'nin Horozları
- İki Keklik.
- Al şu mumu eline yak demedim mi?
- Çemberimde Gül Oya.

Ege müzikleri nelerdir?

Ege müzikleri nelerdir?

Ege Bölgesi müzik aletleri nelerdir?

Yöre halk müziğinde kullanılan çalgılar; davul, zurna, sipsi, saz, ud, cümbüş, keman, darbuka, dümbek, tek, kaşık, boğaz, kabak kemane, zil, ruzba, çifte, klarnet, gırnata, gayda, kemence, bağlama, cura, cura bağlama.

Yaşar kaç yaşında?

Yaşar kaç yaşında?
52 yaşında (5 Nisan 1970)Yaşar / Yaş

Ege, Türk pop ve Latin müziği sanatçısıdır ve İzmir, Bornova'da 15 Aralık 1968 tarihinde doğmuştur. Gerçek adı Levent Ak'tır. Müziğe olan yeteneği küçük yaşlarda keşfedilen Ege, Maria Rita Epik Özel Müzik Okulu'nda klavyeli çalgılar bölümünde eğitim aldı ve ağabeyinden aldığı gitarla müzik hayatına adım attı.

Ege'nin bölgesiyle ilgili bilgiler verildiğinde, Ege Bölgesi'nin öne çıkan sanatçıları olan Talip Özkan, Özay Gönlüm, Ozan Hisarlı Ahmet ve Tolga Çandar gibi büyük ozanlar sıralanmıştır.

Ayrıca Ege'nin müzik hayatına dair bilgiler de paylaşılmıştır. Ege'nin bugüne dek 9 albüm ve 5 single yayınladığı, 30'dan fazla ülkede konserler verdiği ve şarkılarının 10 farklı dile çevrildiği belirtilmiştir. Ayrıca 2017 yılında ilk romanı "İsyan" ile yazın dünyasına adım attığı ve hukuk fakültesinde eğitim gördüğü de bilgiler arasındadır.

Ege'nin doğum yeri, İzmir, Bornova olarak belirtilirken, Ege'nin şu anki yaşı 53 olarak verilmiştir. Müzik hayatına başladığı yer ve tarzı da paylaşılan bilgiler arasındadır.

Ege'ye ait müzikler ve Ege Bölgesi'ne ait müzik aletleri de detaylı bir şekilde verilmiştir. Ege Bölgesi'ne ait türküler sıralanmış ve yöre halk müziğinde kullanılan çalgılar da listelenmiştir.

Son olarak, başka ünlülerin yaşadığı İzmir ile ilgili bilgiler ve diğer müzisyenlerin (Çelik, Yaşar) yaşları da paylaşılmıştır. Bu bilgilerin Şarkıcı Ege ile ilgili detaylı bilgi verilirken kullanışlı olabileceğini düşünüyorum.

Rotor hiz nedir?

Ruyada ne oldugunu bilmedigin meyve yemek?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt