Modoratör
Efsanevi Üye
Şarkıcı besteci söz yazarı kimdir?
Tanım ve kullanım. "Şarkıcı-şarkı yazarı" kavramı şarkılarını genellikle kendi kendine gitar ve piyano gibi tek çalgı eşliğinde hazırlayan popüler müzik sanatçılarını tanımlamak için kullanılmaktadır. Bu tip bir sanatçı; besteci, söz yazarı, vokalist, bazen enstrümantalist, ve sıklıkla öz-yönetici rollerini icra eder.
Söz yazarı ne yapar?
Söz yazarı veya güftekâr, kendi veya başkasının söyleyeceği şarkıların sözlerini yazan kişi.
Söz yazarı Tahir Paker kim?
Söz yazarı Tahir Paker kim?
Mehmet Tahir Paker (29 Nisan 1954 – 13 Şubat 2016), Türk şarkı sözü yazarı ve şairdir. Yazdığı şiirlerin çoğu Burhan Bayar tarafından 80'li yıllarda bestelenerek başta İbrahim Tatlıses olmak üzere Müslüm Gürses ve diğer arabesk müzik şarkıcıları tarafından seslendirilmiştir.
Demet Akalın Unuttum sözleri kime ait?
hümeyra 'nin tutkulardan intihar albümünde yer alan sözleri ilhami bekirtez 'e, müzigi hümeyra'ya ait bir sarkidir…
Lale Devri söz yazarı kim?
MGD Altın Objektif Ödüllerinde Yılın Şarkısı seçilen "Lale Devri"nin bestecisi Bülent Özdemir, "Lale Devri"nin ortaya çıkış hikayesini anlattı: "Sezen Aksu'nun evinde her zamanki gibi çalışıyorduk. Sezen Hanım bana 'Hiç alaturka şarkımız yok, böyle bir şarkı yapalım' dedi.
Şarkı bestecisi kimdir?
Şarkı bestecisi kimdir?
Besteci, bestekâr, kompozitör, maestro ya da beste yapan kişi. Herhangi bir müzik eserini müzik notasyonu kullanarak yaratan kişidir. Eğer bu müzik eseri vokal (sözlü) kısımları da içeriyorsa ilgili kısımlar söz yazarı (güftekâr) tarafından oluşturulur.
Bestekarlar ne yapar?
Yalnızım Dostlarım şarkı sözü kime ait?
Mutlu Ol Yeter, Yalnızım Dostlarım, Vur Gitsin Beni gibi bir döneme damga vuran çok sayıda şarkının söz yazarı Tahir Paker hayatını kaybetti.
Burhan Paker kim?
Burhan Paker kim?
Burhan Paker, 1946 yılında Adana'da dünyaya geldi. Bestelerinin 25 kadarını Müslüm Gürses için hazırlayan Paker, Yıldız Tilbe ve İzzet Yıldızhan'ın albümlerine aldığı eserlerine okuma izni vermemiştir ve Tilbe ile Yıldızhan eserleri albümlerinden çıkarmak zorunda kalmıştır.
O benim nasıl bir binici olduğumu iyi bilir?
İbrahim Tatlıses, uçağı için "Leş gibi kokuyor" diyen Demet Akalın'a "Eskiden at, avrat, silah vardı. Atın yerini uçak aldı. Ben hiç leş gibi ata binmedim. O benim nasıl binici olduğumu iyi bilir" diyerek göndermede bulunmuştu.
Demet Akalın ve Önder Bekensir neden ayrıldı?
Önder Bekensir'in bir erkek arkadaşı ile yaptığı Bodrum tatilinde çekilen fotoğrafın basına sızması nedeniyle zor günler yaşayan Akalın ve Bekensir çifti 'başka sebepten' dolayı boşanıyor. Demet Akalın, eşi Önder Bekenesir'in konser paralarını düşük gösterip kendi hesabına aktardığı gerekçesiyle boşanma davası açtı.