Son Konular

Saravyanı Köyü Ula Muğla

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

Ula Saravyanı Köyü - Saravyanı Köyü Hakkında - Saravyanı Köyü Tanıtımı - Saravyanı Köyü Resimleri

Köy Muhtarı: ŞADAN TİRİÇ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0(252)248 54 68

Cep Telefonu:
0 535 221 17 39

Saray yanı Köyü Muğla ilinin Ula ilçesinin bir köyüdür. Muğla-Fethiye Kara yolu üzerinde yer alır. Köyün nüfusu 2000' i aşmıştır.Köyde toplam 3 mahalle bulunmaktadır.Bunlar; -Soldere mahallesi, Camiyanı ve Mezarlık mahallesidir. Köyde hayvancılık ve tarımla geçim sağlanmaktadır.

• Köyün Tarihçesi

Geçmiş zamanlarda bulunan ama zamanla yıkılan sarayın yanına kurulduğu için köyün adı Saray yanı Köyü olmuştur.

• Eğitim

Köyde eski bir okul bulunmaktadır. Okul 2001' de kapatılmıştır. Okulun kapatılma nedeni derslik sayısının çok az olması ve öğrenci sayısını az olmasıdır. Köydeki okul çağına gelmiş çocuklar köye 2 km. uzaklıkta bulunan Kızıl yaka Köyü'nün okulu olan Kızıl yaka İlköğretim Okulu'na gitmektedir.

Altyapı bilgileri

Sağlık Evi
Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı
Yok

İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor

PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var

Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Yok

Kaynak : Yerel Net , Vikipedi, özgür ansiklopedi

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Sarıgerme Köyü Ortaca Muğla

S

Salkım Köyü Kavaklıdere Muğla

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri