S
SoruCevap
Ula Saravyanı Köyü - Saravyanı Köyü Hakkında - Saravyanı Köyü Tanıtımı - Saravyanı Köyü Resimleri
Köy Muhtarı: ŞADAN TİRİÇ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0(252)248 54 68
Cep Telefonu:
0 535 221 17 39
Saray yanı Köyü Muğla ilinin Ula ilçesinin bir köyüdür. Muğla-Fethiye Kara yolu üzerinde yer alır. Köyün nüfusu 2000' i aşmıştır.Köyde toplam 3 mahalle bulunmaktadır.Bunlar; -Soldere mahallesi, Camiyanı ve Mezarlık mahallesidir. Köyde hayvancılık ve tarımla geçim sağlanmaktadır.
• Köyün Tarihçesi
Geçmiş zamanlarda bulunan ama zamanla yıkılan sarayın yanına kurulduğu için köyün adı Saray yanı Köyü olmuştur.
• Eğitim
Köyde eski bir okul bulunmaktadır. Okul 2001' de kapatılmıştır. Okulun kapatılma nedeni derslik sayısının çok az olması ve öğrenci sayısını az olmasıdır. Köydeki okul çağına gelmiş çocuklar köye 2 km. uzaklıkta bulunan Kızıl yaka Köyü'nün okulu olan Kızıl yaka İlköğretim Okulu'na gitmektedir.
Altyapı bilgileri
Sağlık Evi
Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Yok
Kaynak : Yerel Net , Vikipedi, özgür ansiklopedi
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
Köy Muhtarı: ŞADAN TİRİÇ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0(252)248 54 68
Cep Telefonu:
0 535 221 17 39
Saray yanı Köyü Muğla ilinin Ula ilçesinin bir köyüdür. Muğla-Fethiye Kara yolu üzerinde yer alır. Köyün nüfusu 2000' i aşmıştır.Köyde toplam 3 mahalle bulunmaktadır.Bunlar; -Soldere mahallesi, Camiyanı ve Mezarlık mahallesidir. Köyde hayvancılık ve tarımla geçim sağlanmaktadır.
• Köyün Tarihçesi
Geçmiş zamanlarda bulunan ama zamanla yıkılan sarayın yanına kurulduğu için köyün adı Saray yanı Köyü olmuştur.
• Eğitim
Köyde eski bir okul bulunmaktadır. Okul 2001' de kapatılmıştır. Okulun kapatılma nedeni derslik sayısının çok az olması ve öğrenci sayısını az olmasıdır. Köydeki okul çağına gelmiş çocuklar köye 2 km. uzaklıkta bulunan Kızıl yaka Köyü'nün okulu olan Kızıl yaka İlköğretim Okulu'na gitmektedir.
Altyapı bilgileri
Sağlık Evi
Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var