Son Konular

Sapanca Çok Programlı Lisesi

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Sapanca Çok Programlı Lisesi tarihçesi
Sapanca Fazla Programlı Lisesi Ne Vakit açıldı
Sapanca Fazla Programlı Lisesi Hakkında Bilgi
Sapanca Fazla programlı Lisesi
Okulun Tarihçesi
Lise 19821983 Öğretim yılında Sapanca Endüstri Iş lisesi Adıyla tesviye bölümüne alınan 40 öğrenci ile öğretime Açılmıştır
19831984 Öğretim Yılında metal işleri bölümü 1984,1985 yılında elektrik bölümü açılmıştır
Birincil M ezunlarını 19841985 Öğretim yılında vermiştir
Lisenin adı 1994 yılında sapanca çok programlı lisesi olarak değiştirilmiştir
*

Sapanca Çok Programlı Lisesi'nin tarihçesi oldukça köklü bir geçmişe sahiptir. Okulun öncüsü olan Sapanca Endüstri İş Lisesi, 1982-1983 öğretim yılında tesviye bölümüne alınan 40 öğrenci ile eğitime başlamıştır. İlk dönemlerinde metal işleri bölümü açılmış, ardından 1984-1985 yılında elektrik bölümü de eklenmiştir. İlk mezunlarını 1984-1985 öğretim yılında veren okul, 1994 yılında adını Sapanca Çok Programlı Lisesi olarak değiştirmiştir.

Sapanca Çok Programlı Lisesi, Endüstri İş Lisesi'nden gelen köklü bir mirası devralmış ve çeşitli teknik ve mesleki programlarla öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Elektrik, metal işleri gibi teknik bölümlerin yanı sıra sosyal bilimler, fen bilimleri ve dil ağırlıklı programlar da okulun programları arasında yer almaktadır.

Okul, 1980'lerden günümüze kadar birçok başarılı mezun ve öğrenci yetiştirmiş, Sapanca ve çevresinde eğitim kalitesiyle tanınan bir kurum haline gelmiştir. Gelişen eğitim alanındaki ihtiyaçlara cevap veren Sapanca Çok Programlı Lisesi, öğrencilerini donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, akademik başarıların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de önem vererek öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sağlamaktadır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Isparta Hava Durumu 15 Günlük

İzmir Hava Durumu 15 Günlük

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt