Editör
Efsanevi Üye
SAP Co ne demek?
SAP CO (Controlling / Maliyet Muhasebesi) modülü yönetimsel karar verme ve maliyet, kar / zarar takibi için kullanılan, SAP'nin tüm modüllerinden beslenen ana modüllerin başında gelir. CO modülünün temel görevi gerçekleşen olayları raporlamanın yanı sıra planlamadır.
SAP FI AP nedir?
SAP FI (Financial Accounting), çeşitli finansal işlem bilgilerini gerçek zamanlı olarak kaydetmeye, toplamaya ve işlemeye yardımcı olan bir SAP modülüdür. SAP Financial Accounting ile harici raporlama için gerekli verileri çıkarabilirsiniz.
SAP kar merkezi nedir?
SAP kar merkezi nedir?
SAP CO'daki Kâr Merkezinin Tanımı Kâr merkezi, muhasebedeki organizasyonun iç kontrol amacıyla yönetim odaklı yapısını yansıtan bir organizasyon birimidir. Kâr merkezleri için faaliyet sonuçlarını, satış maliyetini veya dönem muhasebe yaklaşımını kullanarak analiz edebilirsiniz.
Açık kalem ne demek?
Açık kalem ne demek?
Bir diğer kavram ise muhasebe hesaplarındaki açık kalem terminolojisidir. Açık kalem diye sözü edilen şey aslında karşı bacağında da bir kayıt olması ve bununla birlikte denkleştirilir olmasıdır. Örneğin mal girişi yapıldığında stok hesabı ve karşı bacağı olan satıcılar hesabının çalışması gerekir.
Eseypi ne demek?
türkiye sap sevenlerinin kurduğu bağımsız, yansız, tarafsız ve bir o kadarda taze sektörel haber sitesi.
SAP neden?
SAP veya Sistem Uygulamaları ve Ürünleri, yaygın olarak kullanılan bir kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımıdır. SAP, şirketteki her çalışan için daha iyi bir çalışma ortamı yaratmak için her departmanın ortak verilere erişmesini ve bunları paylaşmasını sağlayan, işletmeler için merkezi bir sistem oluşturur.
SAP masraf yeri ne demek?
SAP masraf yeri ne demek?
Masraf yeri, işletme tarafından masrafların oluştuğu sorumluluk alanıdır. Şirket içi ve dışı giderlerin oluştukları yerler itibariyle takip ve kontrolünü sağlayan birimlerdir. Masrafların çeşitli dağıtım teknikleriyle esas üretim yerlerine, oradan da ürünlere yüklenmesini sağlar.
Açık kalem yönetimi nedir?
Açık kalem yönetimi nedir?
Açık kalem yönetimi tiklenirse o hesabın borç ve alacak kalemlerinin denkleştirme işlemi ile denkleştirileceği anlamına gelir.Mutabakat hesabını"D,K yada A" seçersek açık kalem yönetimi seçilemez. Diğer hesaplarda da pek tercih edilmez. Münferit kalem yönetimi ise her zaman seçilir.
SAP mutabakat hesabı nedir?
Cari Mutabakat Birlikte çalışan firmaların, yıl sonunda cari hesapları arasındaki borç-alacak ilişkisini izlenmesini ve bu süreç hakkında bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayan süreçtir.
SAP bilen ne demek?
SAP Uzmanı Ne Demek? SAP uzmanı; çalıştığı firma ya da şirketin herhangi bir bölümünün ya da bir sürecinin bilgisayar ortamındaki durumunu takip eden, SAP süreçlerini kontrol eden ve destek veren kişidir.
SAP nedir nerelerde kullanılır?
SAP nedir nerelerde kullanılır?
Şap maddesi 20. yüzyılın başlangıcından önce, rutin olarak üretilirdi ve turşu, konserve, deri tabaklama ve fırınlamada kullanımı yapılmaktaydı. Günümüzde ise genelde tıp alanı kan durdurma, antikor, cilt sıkılaştırma gibi birçok kullanım alanı bulunmaktadır.
SAP MM modülü ne demek?
SAP MM modülü ne demek?
SAP ERP Malzeme yönetimi modülü firmaların ihtiyaç duydukları malzemelerin planlanması, satın almalarının yapılması, stok kontrollerinin yönetilmesi, lojistik operasyonlarını ve faturalandırma faaliyetlerinin yürütülmesini sağlar. Satın alma operasyonlarını optimize bir şekilde yürütür.
SAP eğitimi ne demek?
SAP programı, oldukça fazla tercih edilen bir programdır. Özellikle de büyük firmalar tarafından kullanılması tercih edilen bir program olma özelliğine sahiptir. Genel olarak veri yönetimi ve kurumsal kaynak planlaması için kullanılmakta olan bir programdır.
SAP uzmanı ne iş yapar?
SAP uzmanı; çalıştığı firma ya da şirketin herhangi bir bölümünün ya da bir sürecinin bilgisayar ortamındaki durumunu takip eden, SAP süreçlerini kontrol eden ve destek veren kişidir.
SAP programı ile neler yapılabilir?
SAP programı ile neler yapılabilir?
SAP, özellikle Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) ve veri yönetimi programlarıyla ünlüdür….Lojistik:
- Malzeme Yönetimi (MM)
- Satış ve Dağıtım (SD)
- Lojistik Yürütme (LO)
- Depo Yönetimi (WM)
- Fabrika Bakımı (PM)
- Müşteri Hizmetleri (CS)
- Filo Yönetimi (FM)
- Kalite Yönetimi (QM)
SAP PP modülü ne işe yarar?
SAP PP modülü ne işe yarar?
SAP PP (Üretim Planlama) modülü, üretim kaynaklarını verimli bir şekilde kullanarak ve üretimle birlikte diğer birimlerle de etkin iletişim kurarak, üretim ve planlama süreçlerinin sağlıklı ve koordineli bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlayan, SAP ERP çözüm paketinin lojistik süreçlerinden biridir.
SAP belgesi nedir?
Türkiye'de büyük ölçekli firmalar tarafından en yaygın kullanılan ERP uygulaması olan SAP'nin kullanıcı (modül uzmanlığı) eğitimidir.
SAP danışmanı ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Kıdemli SAP Danışmanı | 9.920 | 17.860
SAP Danışmanı | 4.270 | 8.070
SAP Uzman Yardımcısı | 4.670 | 7.010