Son Konular

SAP CO modulu ne yapar?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

SAP CO modülü ne yapar?

SAP CO (Controlling / Maliyet Muhasebesi) modülü yönetimsel karar verme ve maliyet, kar / zarar takibi için kullanılan, SAP'nin tüm modüllerinden beslenen ana modüllerin başında gelir. CO modülünün temel görevi gerçekleşen olayları raporlamanın yanı sıra planlamadır.

Masraf yeri ne demek?

Masraf yeri, işletme tarafından masrafların oluştuğu sorumluluk alanıdır. Şirket içi ve dışı giderlerin oluştukları yerler itibariyle takip ve kontrolünü sağlayan birimlerdir. Masrafların çeşitli dağıtım teknikleriyle esas üretim yerlerine, oradan da ürünlere yüklenmesini sağlar.
SAP Malzeme defteri nedir?
Malzeme defteri temel olarak aşağıdaki iki fonksiyonu karşılamak üzere aktifleştirilen bir SAP CO modül bileşenidir. Malzeme Defteri aynı zamanda dönem içerisinde oluşabilecek olan fiyat farklarının, dönem sonunda malzemelerin üzerine aktarımlarını sağlamaktadır.
SAP modülleri nedir?
Sap Modülleri Hangileridir?

SAP FI CO ne demek?

SAP FI modülü, SAP Kontrolü (CO), Malzeme Yönetimi (MM), Satış ve Dağıtım (SD), İnsan Kaynakları (İK), Üretim Planlama ve çeşitli ERP modülleri gibi diğer SAP modülleri ile sıkı bir şekilde entegre edilebilir. Örneğin SAP FICO'da FI finansal muhasebe, CO ise kontrol modülünü sembolize eder.

Masraf çeşidi nedir?

Masraf çeşidi, maliyet muhasebesi ve kontrol modülünde kullanılan bir defteri kebir hesabını temsil eder. İki tip masraf çeşidi vardır, birincil ve ikincil. Masraf Çeşitleri hangi tip/çeşit masrafın ya da gelirin oluştuğunu belirler. Birincil ve ikincil olmak üzere ikiye ayrılırlar.
Maliyet muhasebesi alt modülü nedir?
Üretim sürecinde oluşan direkt işçilik, direkt malzeme ve genel üretim giderlerinin ürünler üzerine dağıtılmasını sağlayan, planlı ve fiili ürün maliyetlerinin hesaplanıp istenilen kırılımda izlenebildiği alt modüldür.
SAP FI modülü ne demek?
SAP FI (Financial Accounting), çeşitli finansal işlem bilgilerini gerçek zamanlı olarak kaydetmeye, toplamaya ve işlemeye yardımcı olan bir SAP modülüdür. SAP Financial Accounting ile harici raporlama için gerekli verileri çıkarabilirsiniz.

SAP ödeme koşulu nedir?

Ödeme koşulları kısmında gün sayısı kısmı oluşturduğumuz ödeme koşuluna uygun doldurulur. Eğer ödeme koşulu indirimsiz ise yüzde oranı boş bırakılır Eğer indirimli ise indirim oranında doldurulur. Tüm alanları doldurduktan sonra kaydederek işlemlerimizi tamamlarız.

Eseypi ne demek?

türkiye sap sevenlerinin kurduğu bağımsız, yansız, tarafsız ve bir o kadarda taze sektörel haber sitesi.
ERP uygulamaları nelerdir?
Türkiye'de Kullanılan ERP Programları Nelerdir?

Otomatik dusunceler nelerdir?

Babasiz kimlik cocuga nasil cikarilir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt