- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Saksıya neden taş konur?
Sürekli kuruyan toprağı daha uzun süre nemli kalmasını istiyorsanız toprağın üzerini örten taşlar çok işinize yarayacak. Kil çakıl taşları sıklıkla kullanılıyor ve öneriliyor. Bu taşlar suyun topraktan buharlaşmasını yavaşlatırken aynı zamanda toprak kurudukça emdiği suyu serbest bırakır.
Çakıl taşının özellikleri nelerdir?
Çakıl taşı deniz, nehir ve göl kenarlarında bulunan bir doğal taş türüdür. Büyük taşların suyun, rüzgarın ve diğer doğa olaylarının etkisiyle ufalanması ile oluşan bir taş türüdür. Doğanın aşındırması sonucunda oluşan bu taşlar rengarenk görüntüsü ve boyutları ile dikkat çekmektedir.
Doğal taş kaç yılda oluşur?
Bunların oluşması uzun sürüyor. Kum, toprak, kil gibi, kayaçların parçalanması sonucu oluşan küçük taneli yapıların basınç altında uzun süreler kalması ve sertleşmeleri sonucu oluşan kayaçlar. Binlerce, milyonlarca yıl sürebilir bu.
Teraslarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Teraslarda ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Bitüm tabakaları iyice kuruduktan sonra ısı yalıtımı için EPS veya XPS levhalar döşenir. Bu levhaların döşenmesi yanyana dizmekten ibarettir. Isı yalıtım levhalarının üzerine 100gr/m² ağırlığında geotekstil keçe ayırıcı tabaka olarak serilir. Daha sonra bir sıra çakıl serilip, şap ve kaplama yapılabilir.
Teras çatılarda ters ısı yalıtımı uygulamasında döşeme üzerine öncelikle aşağıdakilerden hangisi yerleştirilir?
Teras çatılarda ters ısı yalıtımı uygulamasında döşeme üzerine öncelikle aşağıdakilerden hangisi yerleştirilir?
Isı yalıtımı yapılan teras; Üzerinde gezilebilen teras ise, ısı yalıtım levhası üzerine koruyucu tabaka (150gr/m2 polyester keçe veya benzeri malzeme) serilir ve üzerine en az 5cm'lik koruma şapı atılır. Koruma şapı üzerine ise yüzey kaplama malzemesi uygulanarak, uygulama tamamlanır.
Delik olmayan saksıda çiçek yetişir mi?
Hangi bitki olursa olsun mutlaka saksı delikli olmalıdır. Saksısında delik olmayan bitkilerin toprağında biriken su zamanla köklerin çürümesine neden olur. Saksı dekoratif görünmelidir.