Editör
Efsanevi Üye
Sağ ol nerelerde kullanılır?
Türkçe'yi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'sağ ol'dur. SAĞ OL NE DEMEK: İyilik, yardım veya hoşa giden bir davranış karşısında 'çok yaşa, teşekkür ederim' anlamlarında söylenen bir söz.
Sağol mu teşekkür ederim mi?
teşekkür ederim, kibarca şahsına yönelik minneti karşı tarafa aktarmaktır; sağol biraz daha geçiştirmeli bir seçenek olarak sanki daha üstünkörü bir anlatım içerir ve daha yerel ağza hitap eder.
Ben de iyiyim teşekkür ederim ne demek?
Ben de iyiyim teşekkür ederim ne demek?
Ben de iyiyim teşekkür ederim. I'm well thank you.
Biri sana sağol derse ne dersin?
Biri sana sağol derse ne dersin?
Sağol Diyene Ne Cevap Verilir? Sağ ol diyen bir kişiye verilecek olan cevaplar günümüzde çok araştırılabiliyor. Sağ ol sözcüğü duyulduğunda cevap olarak rica ederim veya sen de sağ ol karşılıkları verilebiliyor.
Siz sağ olun ne demek?
Bir kişiye saygı ve incelik belirtisi olarak kullanılan bir seslenme sözü.
Sağol diyen birine ne cevap verilir?
Bende iyiyim diyen birine ne denir?
Bende iyiyim diyen birine ne denir?
"bende iyiyim sorusuna verilecek cevaplar" başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. "Ben de iyiyim" soru değildir, fakat karşılık olarak, "bunu duymak güzel" denilebilir.
Siz nasılsınız nasıl cevap verilir?
Siz nasılsınız nasıl cevap verilir?
Sen nasılsın?" veya "Ben iyiyim, teşekkürler. Sen nasılsın?" diyebilirsin. Bazı insanlara aynı soruyu sorarsan başlarını sallayıp "İyidir" veya "İyiyim" diyebilir ve sonra da yollarına devam edebilirler.
Sende sağ ol nasıl yazılır?
Genellikle karşı tarafın bir ifadesine karşılık olarak söylenen sağol kelimesi "sağ ol" şeklinde yazılır. Sağol nasıl yazılır sorusunun yanıtı ğ ile o harfi arasında boşluk bırakmakta yatar. Karşılıklı konuşmada bir kişinin "Sağ ol" demesinin ardından naiflik adına "Sen sağ ol" denir.
Sağolun hocam nasıl yazilir?
TDK'da kelimenin doğru yazımı "Sağ Ol" şeklinde yazılır. İyilik, yardım veya hoşa giden bir davranış karşısında `çok yaşa, teşekkür ederim` anlamlarında söylenen bir söz.
Sizde sağolun nasıl yazılır?
Sizde sağolun nasıl yazılır?
TDK'da kelimenin doğru yazımı "Sağ Ol" şeklinde yazılır.