Modoratör
Efsanevi Üye
Saf bir insan ne demek?
ve dolayısı ile davranışlarında doğallık olan insan diyebiliriz… ya fazla umursamaz ya da insandan yana umudunu yitirmeyen insandır.
Kalbin temiz olması ne demek?
Cevab: Kalb temizliği, kalbin manevi kirlerden ve hastalıklardan arınmış olması demektir. Bu temizliğin en büyüğü, kalbin küfür karanlıklarından temizlenerek, iman nuruyla aydınlanmış olmasıdır. Daha sonra, kalbin kötü duygu ve niyetlerden arınarak İslam ahlakının gerektirdiği güzel duygularla donanmasıdır.
Kalbi temiz olan insan nasıl olur?
Kalbi temiz olan insan nasıl olur?
Temiz kalpli insanların ortak özelliklerine gelin yakından bakalım.
- Her Daim Kırılacak Gibidirler.
- Kötülük Onlar Adına Gerçek Dışı Bir Şeydir.
- 3. Kolay Kandırılırlar.
- Haklı Bile Olsalar Karşı Tarafı Kırmazlar.
- Hareketlerinde Art Niyet Yoktur.
- Başka İnsanların Dertlerini Sahiplenirler.
- Hayır Demeyi Beceremezler.
Saf olmak ne anlama gelir?
Saf olmak ne anlama gelir?
Saf olmak nedir esasen nedir yani, aptallık mı, zekanın eksikliği mi, yoksa iyi niyetli olmak mıdır sizce saf olmak? Bana göre saf olmak temiz olmaktır. Kişi nasılsa karşısındakini de öyle bilir derler ya hani, işte budur saf olmak. Evet, senin kalbinde ne varsa diğerleri de aynı sanarsın.
Bir insana mal demek ne anlama gelir?
çevremde pek çok bulunan, mallığını bakışları ile de full destekleyen, bir fikri olmayan beynini pek fazla kullanmayan ancak seni çekemediği için sana zarar maksatlı beyninin kontağını açan insanlar için kullanılan doğru söz. az önce biri yanımdan bana pisliğini bulaştırarak geçti, aynı mal bakışları ile.
Temiz insan ne demek?
başkalarının görmediği, bilmediği zamanlarda da "iyi" olan, iyilik yapan insandır. merhametlidir, iyi niyetlidir. kötü zanlarda bulunmaz. insanları üzmek istemez, ayaklarını kaydırmak istemez. insanlar için elinden gelebildiğince çabalar, dürüst davranır. güvenilir kişidir.
Kalbin cilası nedir?
Kalbin cilası nedir?
Kalbin cilası 'Estağfirullah' demektir." Hadis | [Deylemi] (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) | Dualar, Bilgi, Şerif.
Bir insanın saf olduğunu nasıl anlarsın?
Bir insanın saf olduğunu nasıl anlarsın?
Gözleri gözlerine korku ve endişeyle bakar, her an geri adım atmaya hazırdır. Atmasa da korktuğunu belli etmemek için "tutmayın beni" der gibi bir tavır sergiler ama gözlerinden belli olur. Tartışma vs. harici konularda da gözlerinden, bakışlarından, tavırlarından yine anlaşılır.
Saf salak ne demek?
kesinlikle suçsuz olmayan kişi, kişiler.
Saf olmak aptallık mıdır?
Saf insan asla aptal değildir. Her şeyin farkında olmasına rağmen kolayca aldanır. Çünkü onun için, güvenilmezlik çok yabancı bir sıfattır. Oysa bir insanın kendini bilmesi ve tanıması yaşamına zenginlik ve düzey kazandırır.