S
SoruCevap
Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
6 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Yumurta sarısı (üzeri için)
İçinin materyali;
Süzme yoğurt
Süzme peyniri
Üzerine;
Maydanoz
Kaşar
Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak maya ve suyu bir kapta karıştırdım biraz bekledikten sonra bütün gereçleri ekledim yalnız unu dikkatli kattım düzgünce yuğurduktan sonra üzerini örtüp yarım saat beklettim.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller alıp hamurumu yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsime dizdim.
Üzerini örtüp tepside yarım saat daha dinlendirdim üzerine bir yumurta sarısını az sıvı yağ ekleyip üzerlerine sürüp alt üst açık 180 derecelik ısınmış fırınıma sürdüm. 25 dk pişirdim.
Ayrı bir kapta peynirle süzme yoğurdumuzu harmanladım, pişen poğaçalarımız biraz soğuyunca kesip ortasını sürdüm. Ağız kısmına da sürüp rendelediğim kaşara yada maydanoza buladım tam tamına 29 adet çıkıyor.
Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
2 su bardağı ılık su
6 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Yumurta sarısı (üzeri için)
İçinin materyali;
Süzme yoğurt
Süzme peyniri
Üzerine;
Maydanoz
Kaşar
Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak maya ve suyu bir kapta karıştırdım biraz bekledikten sonra bütün gereçleri ekledim yalnız unu dikkatli kattım düzgünce yuğurduktan sonra üzerini örtüp yarım saat beklettim.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller alıp hamurumu yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsime dizdim.
Üzerini örtüp tepside yarım saat daha dinlendirdim üzerine bir yumurta sarısını az sıvı yağ ekleyip üzerlerine sürüp alt üst açık 180 derecelik ısınmış fırınıma sürdüm. 25 dk pişirdim.
Ayrı bir kapta peynirle süzme yoğurdumuzu harmanladım, pişen poğaçalarımız biraz soğuyunca kesip ortasını sürdüm. Ağız kısmına da sürüp rendelediğim kaşara yada maydanoza buladım tam tamına 29 adet çıkıyor.
Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı