Modoratör
Efsanevi Üye
Saç kaç ayda bir kesilir?
Doğal saçlar daha yavaş uzamaya meyillidir. Bu yüzden 3-4 ayda bir kestirmek uzunluğunu korumaya yardımcı olacaktır. Eğer saçınızı uzatmak istiyorsanız 4-6 ay arası kestirmenizi öneriyoruz.
Saç kökleri kendini yeniler mi?
Saçın büyüme, dinlenme ve dökülme dönemleri vardır. Bu dönemler 2-6 sene sürer. Bir saç teli ortalama 5 yılda bir kendini yeniler. Günde ortalama 100-150 saç telinin dökülmesi normal sayılırken bu sayının birden artması veya azalması saç sağlığının bozulduğunun bir sinyalidir.
Kopan saç ne zaman çıkar?
Kopan saç ne zaman çıkar?
Saç diplerinde mevcut olan tahribatın ardından saçın tekrar kendini yenileyebilmesi mümkün değildir. Saçlar, kökünden kopmalarının ardından ayda ortalama 2,5 cm uzamaya ulaşırlar. Kökünden kopan bir saçın çıkma süresi ise ortalama olarak 1 haftayı bulabilir.
Saç boyası kaç ayda bir yapılmalı?
Saçınızı her gün yıkadığınız takdirde 28-30 gün kadar kalıcı olabilen boyaları tekrarlamak için beklemeniz gereken ideal süre ilk boyama işleminden itibaren 6-8 haftadır.
Ne sıklıkla saç Kestirilmeli?
Peki, sağlıklı da olsa saçların ne sıklıkta kestirilmesi gerekiyor? Bu periyodu en genel şekliyle 2 ila 3 ayda bir olarak belirleyebiliriz. Çünkü saçlar sağlıklı da olsa özellikle uç bölümleri kırılır ve incelir. Bu durum saçın ışıltılı ve sağlıklı görünmesini önleyebiliyor.
Ne kadar uzun süre saç uzamı var?
Ne kadar uzun süre saç uzamı var?
Dax supergro, Watsons'larda, aktar, parfümeri ya da eczanelerde bulunabiliyor. Bir küçük bir de büyük boyu var. İkinci kahramanım vitamin haplarım. Özellikle Biotin hapım saç uzamamı inanılmaz hızlandırdı. Ama ilk ay pek bir etki beklemeyin, 2. ayda başlıyor uzama. Aynı zamanda saça sağlığını da geri kazandırıyor.
Ne kadar uzun bir saç elde ettiğimi düşünüyorum?
Kazıtılmış bir saç için belirgin bir uzama elde ettiğimi düşünüyorum bir yılda, çünkü araştırdığım kadarıyla bir yılda kimsenin bu kadar uzamamış, genelde eylül ayındaki fotomdan biraz daha kısa kalmış. Elbette benim saçıma iyi gelenler bunlar, herkese uyacak diye bir şey yok. Şunu da belirteyim, saçlarım kalın telli, dalgalı, gür ve kuru…
Ne kadar uzun bir saç elde edeyim?
Ve nihayetinde, soldaki eylül ayı, sağdaki kasım ayı (2014). Kazıtılmış bir saç için belirgin bir uzama elde ettiğimi düşünüyorum bir yılda, çünkü araştırdığım kadarıyla bir yılda kimsenin bu kadar uzamamış, genelde eylül ayındaki fotomdan biraz daha kısa kalmış. Elbette benim saçıma iyi gelenler bunlar, herkese uyacak diye bir şey yok.
Saç uzamamı hızlandırıyor mu?
Saç uzamamı hızlandırıyor mu?
Dax'ın saç uzamamı çok hızlandırdığını görüyorum. Dax supergro, Watsons'larda, aktar, parfümeri ya da eczanelerde bulunabiliyor. Bir küçük bir de büyük boyu var. İkinci kahramanım vitamin haplarım. Özellikle Biotin hapım saç uzamamı inanılmaz hızlandırdı. Ama ilk ay pek bir etki beklemeyin, 2. ayda başlıyor uzama.