- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Sabit olan maliyet kalemi nedir?
Sabit maliyet nedir? Satış hacminizden bağımsız olarak, sürekli sabit olan maliyetlerdir. Kira, sigorta maliyetleri ve bunlara benzer maliyetler sabit maliyet sınıfına girer.
Kısa dönem firma maliyetleri nelerdir?
Kısa Dönem Maliyetler, kısa dönem üretim kapasitesinin ve teknolojinin sabit olduğu, üretimde kullanılan faktörlerin bir kısmının da sabit olduğu buna karşılık sadece değişir faktörün arttırılıp azaltılmasıyla üretim düzeyinin değiştirildiği dönemdir.
Değişken maliyetler nelerdir?
Değişken Maliyet. Toplam üretim miktarına bağlı olarak değişen maliyetlerdir. Toplam maliyet değişken ve sabit maliyet toplamından oluşur. Üretim miktarı arttığında artan, azaldığında ise azalan, hammadde ve işçilik gibi maliyetler değişken maliyet sınıfına girmektedir.
Değişken maliyet, değişken maliyetlerden oluşur.?
Toplam maliyet değişken ve sabit maliyet toplamından oluşur. Üretim miktarı arttığında artan, azaldığında ise azalan, hammadde ve işçilik gibi maliyetler değişken maliyet sınıfına girmektedir. Değişken maliyete örnek olarak internetten satış yapan bir mağazanın paketleme masrafları verilebilir.
Değişken maliyeti ve paketleme maliyeti?
Değişken maliyete örnek olarak internetten satış yapan bir mağazanın paketleme masrafları verilebilir. Satış arttıkça paketleme maliyetleri de artış gösterecektir. Toplam değişken maliyetin üretim miktarına bölünmesi ile hesaplanan birim başına düşen değişken maliyet ise ortalama değişken maliyet (AVC) olarak adlandırılmaktadır.
Herhangi bir ürün yelpazesi için değişken maliyetler vardır?
İlki, tüm ürün yelpazesi için tüm değişken maliyetleri içerir ve ikincisi, çıktı birimi veya belirli bir ürün grubuna göre belirlenir. Maliyet fiyatının niteliğine bağlı olarak, değişken maliyetler doğrudan veya dolaylı olabilir. İlk durumda, maliyetler doğrudan satış fiyatıyla ilgilidir.