Modoratör
Efsanevi Üye
S3 ne iş yapar?
karargahlarda istihbarat harekat ve eğitim kısımlarından sorumlu subaylardır. kimi birliklerde kısımlardan birinin veya bir kaçının fazlaca yoğun olması durumunda ayrıldığı görülse de (istihbarat ve ikk kısmı / harekat ve eğitim kısmı gibi) bu şubeler her zaman s3 subayı yetki ve sorumluluğunda çalışan birimlerdir.
Askeri mahallerde arama kim yapar?
Askeri mahallerde arama kim yapar?
Madde 14 – Askerî mahallerde yapılacak arama Cumhuriyet savcısının talep ve katılımı ile askerî makamlar tarafından yerine getirilir.
Askerler ayda ne kadar maaş alıyor?
Askerler ayda ne kadar maaş alıyor?
2021 Yılı Askerlik Harçlığı Tutarları İse Şöyledir; Er harçlığı 2021 yılında 145,60 TL olarak verilmektedir. Onbaşı maaşı ise erlere göre çok fazla fark etmese de 166,40 TL olarak verilmektedir. Çavuş maaşı ise yine rütbesinden dolayı biraz daha fazla olarak 187,52 TL olarak ödenmektedir.
Askerde S1 ne demek?
Öncelikle teknik olarak askerde yazıcı görevinin birkaç farklı kola ayrıldığını belirtmek gerekir. Bunlar: Bölük-Tabur-Alay-Tugay-Tümen yazıcıları, S1 (Personel) yazıcısı, S2-S3 (Harekat-İstihbarat) yazıcısı, S4 (Lojistik) yazıcısı.
Askerde eğitici er ne demek?
Askerde eğitici er ne demek?
Eğitici erler, her askeriyede olan ve birçok konuda yardımcı olan askerlerdir. Her ne kadar er olsa da, askeriye içerisinde görevleri oldukça önemlidir. Her dönem askeriyeye yeni askerler giriş yapıyor. Yeni askerlerin daha çabuk adapte olması ve uyum sağlaması için, eğitici erler acemi askerlere yardımcı oluyor.
Askerde Revirci nasıl olunur?
Askerde Revirci nasıl olunur?
Revirci; askerlerin temel sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi için görev yapan askerlere verilen isimdir. Bu görevi yapan askerler genel olarak ilaçlardan anlamaktadır. Yani revirci olabilmek için en azından bir eczanede çalışıyor olmak, hastanede ilgili görevlerde bir işinin olması şartı aranmaktadır.
Hava Astsubay nasıl bir meslek?
Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren astsubaylar, emir-komuta zincirindeki konumlarının yanı sıra muhabere ve askeri eğitim gibi alanlarda da görev alırlar.