S
SoruCevap
Rulo Yaşpasta Tarifi İcin Malzemeler
*4 adet koy yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
Krema icin:
*2 su bardağı sut
*1 paket vanilya
*2 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
Uzeri icin;
*1 paket Krem şanti
İci icin;
*2 adet muz
Rulo Yaşpasta Tarifi Yapılışı Oncelikle şunu belirtmeliyim ki kek lezzet veren kesinlikle koy yumurtası bulabilme imkanımız varsa koy yumurtası ile yapmanızı ozellikle tavsiye ediyorum Ve bu tarifi deneyen herkes bayılacak
1
*Once muhallebiyi yapıyoruz Muhallebisi icin ; sut ,nişasta ,un ,şeker ,bir tencereye alınarak cırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştırılır
*Altı kapatıldıktan sonra vanilya ve bir kaşık tereyağı eklenir
*Muhallebi soğumaya bırakılır
*Gelelim kek yapımına yumurta ve şeker iyice cırpılır
*Sonra diğer malzemeler katılır tekrar mikser ile cırpılır ve 175°'de 10 dakika fanlı pişirme ayarında pişirilir
*Kekin ilk sıcaklığı cıktıktan sonra uzerine muhallebi surulur ve muhallebinin uzerine muz koyulur Ve rulo şeklinde sarılır
*Rulonun rahat sarılması icin sıcakken sarmalıyız ve sonra muhallebi koyulmalı
*Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra kopurtulmuş şanti uzerine surulur
*Uzerine karamel dokulur
*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ben uzerindeki şekle havuc ve salatalık kesme bıcağıyla şekil verdim
*4 adet koy yumurta
*1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
Krema icin:
*2 su bardağı sut
*1 paket vanilya
*2 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tereyağı
Uzeri icin;
*1 paket Krem şanti
İci icin;
*2 adet muz
Rulo Yaşpasta Tarifi Yapılışı Oncelikle şunu belirtmeliyim ki kek lezzet veren kesinlikle koy yumurtası bulabilme imkanımız varsa koy yumurtası ile yapmanızı ozellikle tavsiye ediyorum Ve bu tarifi deneyen herkes bayılacak
1
*Once muhallebiyi yapıyoruz Muhallebisi icin ; sut ,nişasta ,un ,şeker ,bir tencereye alınarak cırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştırılır
*Altı kapatıldıktan sonra vanilya ve bir kaşık tereyağı eklenir
*Muhallebi soğumaya bırakılır
*Gelelim kek yapımına yumurta ve şeker iyice cırpılır
*Sonra diğer malzemeler katılır tekrar mikser ile cırpılır ve 175°'de 10 dakika fanlı pişirme ayarında pişirilir
*Kekin ilk sıcaklığı cıktıktan sonra uzerine muhallebi surulur ve muhallebinin uzerine muz koyulur Ve rulo şeklinde sarılır
*Rulonun rahat sarılması icin sıcakken sarmalıyız ve sonra muhallebi koyulmalı
*Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra kopurtulmuş şanti uzerine surulur
*Uzerine karamel dokulur
*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ben uzerindeki şekle havuc ve salatalık kesme bıcağıyla şekil verdim