Son Konular

Rubik Kup cozumu ne kadar surdu?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Rubik Küp çözümü ne kadar sürdü?

Türkiye'deki Rubik Küp çözme rekoru ise 9.60 saniye ile Can Gücüyener'e aittir. Bir performansını buradan izleyebilirsiniz.

Ilk Rubik Küp kaç dakikada çözülür?

İlk Rubik Küp yarışması ise 1982'de gerçekleştirildi. Sadece 19 kişi yarıştı (Kazanan bir Amerikalıydı – 22.95 saniye içinde küpü çözdü), ancak 2014'ten bu yana dünyada 400'den fazla yarışma yapıldı.

Rubik Küp nasıl yapılır adım adım?

Rubik Küp nasıl yapılır adım adım?
Adım 1: Rubik Küpün ilk yüzeyinin kenarları
- Rubik Küpü, üst yüzü sarı, alt yüzü beyaz olacak şekilde tutun.
- Alt katta sarı kenar arayın. Her kenarın iki yüzeyine de bakın.
- Sarı bir kenar bulduğunuzda; o kenar, kendisinin ait olduğu yerin altına gelinceye kadar alt katı çevirin.
- Şu adımlardan birini uygulayın:

Zeka Küpleri nasıl çözülür?

Zeka Küpleri nasıl çözülür?
Üst köşeler düzeltilir. Üst yüzü çevrilerek sağ alt köşenin de aynı renk kare olması sağlanır. Şimdi de sağ yüz ve alt yüz çevrilerek bütün köşelerin doğru renklere denk gelmesi sağlanır. Üst ve alt yüzleri çevrildiğinde küp tamamlanacaktır.

Rubik Küp dünya rekoru kaç saniye?

Hindistan'da 8 yaşındaki rubik küpü meraklısı, 9 Aralık'ta sıradışı bir rekora imza attı. Karnataka eyaletinde yaşayan Atharva R Bhat, 1 dakika 29,97 saniyede ellerini ve ayaklarını kullanarak aynı anda üç rubik küpü çözüp Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi.

Zeka küpünü kim icat etti?

Ernő RubikRubik Küpü / Yaratıcısı

Rubik küp dünya rekoru kaç saniye?

Rubik küp dünya rekoru kaç saniye?

Küpü ne demek?

Küpü ne demek?
Küp, üç boyutlu, alanları birbirine eşit altı karenin dik açılarla birleşmesinden oluşan altı yüzlü bir geometrik şekildir. Düzgün altıyüzlü olarak da anılır ve tamamı 5 tane olan Platonik cisimlerden biridir. Küpün en önemli özelliği tüm yüzlerinin kare olmasıdır. Hacmi 3 eşit ayrıtının çarpılması ile bulunur.

2×2 Rubik küp dünya rekoru kaç saniye?

(Video) Daha önce defalarca aynı rekoru kıran Feliks Zemdegs, rubik küp ile bir kez daha harikalar yaratmayı başardı.

5 in küpü kaç eder?

5'in küpü = 52 × 5 = 25 × 5 = 125.

Bir küpte kaç tane kare var?

Bir küpte kaç tane kare var?
Kenarları eşit olan 2 boyutlu çizimler kare olarak bilinir. Küpün içerisinde bu kare cisimlerden 6 tane vardır. 6 tane kare cisim bir araya gelir ve küpü oluşturur.

Rubik küp dünya rekoru kaç?

Rubik küp dünya rekoru kaç?

2 nin 10 kuvveti ne kadar?

İkinin ilk 96 kuvveti
20 | = | 1
29 | = | 512
210 | = | 1,024
211 | = | 2,048
212 | = | 4,096

81 in küpü nedir?

3 x 3 x 3 x 3 = 81 sonucu elde edilir. 3 üssü 4 üslü sayısının sonucu 81 olur.

Küp kac es kenardan olusur?

Küp kac es kenardan olusur?
Defter üzerine çizilirken iki tane kare şeklin iç içe eklenmesi ile uçlarının birleştirilmesi üzerinden hazırlanabilmektedir. Bu doğrultuda küpün ayrıt ve köşesi ile kenarlarının şu sayıları üzerinden ele alındığını söylemek mümkün; – Küpün 12 ayrıtı bulunmaktadır. – Küpün 6 kenarı bulunur.

Rubik Küp çözümüne ilişkin bilgiler paylaşılmıştır. Türkiye'deki Rubik Küp çözme rekoru Can Gücüyener'e aittir ve 9.60 saniyedir. İlk Rubik Küp yarışması ise 1982'de gerçekleşmiş ve kazanan bir Amerikalı 22.95 saniye içinde küpü çözmüştür. Rubik Küpü adım adım nasıl çözebileceğinize dair ipuçları verilmiştir. Ayrıca, Rubik Küp dünya rekoru 1 dakika 29,97 saniye olan bir performansla elde edilmiştir. Zeka küplerinin çözüm süreci ve Ernő Rubik'in Rubik Küpü'nü nasıl icat ettiğine dair bilgiler sunulmuştur.

Küpün geometrik tanımı da verilmiştir. Küp, altı karenin dik açılarla birleşmesinden oluşan bir üç boyutlu şekildir. Ayrıca, 5'in küpü 125 olarak hesaplanmış ve bir küpte 6 kare bulunduğu belirtilmiştir.

Son olarak, küp ile ilgili matematiksel sorulara da cevaplar verilmiştir. 2'nin 10. kuvveti olan 1024'e kadar olan kuvvetler sırasıyla verilmiştir. 81'in küpü ise 3 x 3 x 3 x 3 işlemiyle 81 olarak bulunmuş ve küpün es kenar sayısının 6, ayrıt sayısının ise 12 olduğu ifade edilmiştir.

Kafa bosaltmak icin ne yapilir?

Kulkedisi ne anlatiyor?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.698
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt