Modoratör
Efsanevi Üye
RG 8 kablo nedir?
RG-8 veya genellikle söylendiği gibi Thicknet(kalın net) kablo. İnternetin ilk kullandığı kablo tipidir. Günümüzde bu kabloyu kullanan bir ağ bulmak gerçekten zordur.
Ethernet LAN da bükümlü çift kablolama ile hangi konnektör kullanılır?
Ethernet LAN da bükümlü çift kablolama ile hangi konnektör kullanılır?
Gigabit Ethernet kartlarıyla birlikte kullanılır. Çift bükümlü kabloları sonlandırmak için RJ (Registered Jack) serisi konektörler kullanılır.
Koaksiyel eş eksenli kabloları diğer elektrik kablolarından ayıran özelliği nedir?
Koaksiyel eş eksenli kabloları diğer elektrik kablolarından ayıran özelliği nedir?
Koaksiyel kablolar, bükümlü tellerden 80 kat daha hızlı bilgi iletim kapasitesine ve daha yüksek bant genişliğine sahiptir. Elektriksel gürültü ve darbelere karşı daha fazla koruma sağlar. Bu kablolar, farklı sinyal türleri ile kullanılabilir. Hem analog hem de dijital sinyalleri taşırlar.
Rg59 kablo nerede kullanılır?
Bina içi CATV, CCTV sistemlerinde dağıtım kablosu ve düşük zayıflama istenen uydu sistemlerinde bağlantı kablosu olarak kullanılır.
Rg11 kablo nerede kullanılır?
Rg11 kablo nerede kullanılır?
F konnektörün görevi nedir?
F konnektörün görevi nedir?
F konnektör bir koaksiyel RF konnektör türüdür. Çoğunlukla television sinyallerinin iletiminde kullanılır. Özellikle Kablo TV, kablo modem ve uydu sistemlerinde kullanılan temel elemanlardan biridir. F konnektörler RG-6/U kablolar ile kullanılırlar.
Bükümlü kablo nedir?
Büklümlü çift kablo, telefon iletişimleri ve çoğu Ethernet ağları için kullanılan bakır kablo tipidir. Bir tel çifti, veri iletebilen bir devre oluşturur. Kablodaki bitişik tel çiftlerinin oluşturduğu gürültü anlamına gelen "sızma" durumuna karşı koruma sağlamak için tel çifti bükülür.
RJ45 nerelerde kullanılır?
RJ45 nerelerde kullanılır?
Rj45 konektörleri ethernet ağları ve kabloları için çok sık olarak kullanılır. Rj ifadesi ses ve veri ekipmanlarının yerel ve standartlaştırılmış ismi olarak karşımıza çıkar. Bu ifade kayıtlı jak anlamına da gelmektedir.
Koaksiyel kablo nerede kullanılan bir kablo türüdür?
Koaksiyel kablo nerede kullanılan bir kablo türüdür?
Radyo frekanslarında kullanılan bir kablo türü olan koaksiyel kablolar bina içi CATV ve CTV sistemlerinde dağıtım kablosu ve düşük zayıflama istenen SATV uydu anten sistemlerinde bağlantı kablosu olarak kullanılır. Bu kablo iç içe 4 kesitten meydana gelir. En içte sinyali taşıyan hat bulunur.
RG6 U6 kablo nerede kullanılır?
RG6 U6 Cu/Cu Bakır Kablo Nerede Kullanılır? Bina içi CATV-CCTV sistemlerinde dağıtım kablosu ve düşük zayıflama istenen uydu sistemlerinde bağlantı kablosu olarak kullanılır. RG6 Uydu kablosu uydu sistemlerinde sinyal ve iletişim olarak en çok tercih edilen kablo türüdür.
Rg11 kablo nedir?
Rg11 kablo nedir?
Bina içi CATV, CCTV sistemlerinde dağıtım kablosu ve düşük zayıflama istenen uydu sistemlerinde bağlantı kablosu olarak kullanılır. Yapısı itibariyle alev geciktirici özelliğe sahip bu kablolar insanların yoğun olduğu (alışveriş merkezleri, oteller vb.)
Reçber Kablo ne işe yarar?
Reçber Kablo ne işe yarar?
Reçber Kablo, 1984 yılında enerji kablosu üretimi alanında faaliyete başlamıştır. 1999 yılında Koaksiyel Kablo üretimi faaliyetlerini başlatarak kısa sürede zayıf akım sektörünün önemli firmaları arasına girmiştir. Hedefimiz; hem Türkiye'de hem de Dünyada en iyi zayıf akım kablosu üreticileri arasına girmektir.