Modoratör
Efsanevi Üye
Replika olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Telefonun IMEI kodu E-Devlet'in IMEI sorgulama sayfasından IMEI kodunu sorgulayabileceğiniz gibi ekrana *#06# yazıp arama tuşuna basarak da IMEI numarasını sorgulayabilirsiniz. Cihazın marka ve model bilgilerini kıyasladıktan sonra aynı sayfadaki kayıt durumu kısmını da incelemelisiniz.
Yurtdışından gelen telefonun orjinal olduğunu nasıl anlarız?
Yurtdışından gelen telefonun orjinal olduğunu nasıl anlarız?
e-Devlet'in IMEI sorgulama sayfasına gidin, Telefonun IMEI kodunu bu sayfaya yazın ve Sorgula'ya yıklayın. Bu sayfada aldığınız bilgiler, cihazın marka ve modeliyle uyuşmalı. Cihazın marka ve modelinin uyuştuğunu görüyorsanız, aynı sayfada bir de kayıt durumunu göreceksiniz.
Iyi araba nasıl Anlaşilir?
Iyi araba nasıl Anlaşilir?
Konu kaliteden açıldığında bir arabanın kaliteli olduğunu anlamak için, kaportasında ki boşluklardan az çok anlayabiliriz. Eğer kaporta parçaları arasında ki boşluklar nizami değilde kimi yerde genişliyor kimi yerde daralıyorsa anlayın ki bu araba da kalite düşük. İkinci olarak arabaların kapılarından anlayabiliriz.
Araba modellerini nasil anlariz?
İlk adım, şasi numarasını öğrenmektir. Satıcı ile iletişime geçip şasi numarasını istedikten sonra internet üzerinden şasi numarası sorgulaması yapan siteleri ziyaret etmelisiniz. Burada aracın üretim yılı, model ismi, üretim yeri ya da motor hacmi gibi kritik bilgileri görebilirsiniz.
Iphone gerçek olup olmadığını nasıl anlarız?
Iphone gerçek olup olmadığını nasıl anlarız?
Ürününüz sizde değilse veya açılmıyorsa
- Ürününüzün orijinal ambalajı duruyorsa seri numarasını bulmak için barkodu kontrol edebilirsiniz.
- Ürününüzün seri numarasını ayrıca orijinal ürün makbuzunda veya faturasında da bulabilirsiniz.
Telefonun Türkiye cihazı olduğu nasıl anlaşılır?
Telefonun Türkiye cihazı olduğu nasıl anlaşılır?
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.