Editör
Efsanevi Üye
Rektal prolapsus nedir pdf?
Rektal prolapsus rektum duvarının tüm katlarının anal kanaldan dışarı çıkmasıdır. İleri yaş kadınlarda sık görülür. Tam tabaka prolapsus dışında rektal duvarın sadece bir bölümü- nün veya yalnızca anal mukozanın dışarı çıkmasına mukozal intusepsiyon denmektedir.
Prolapsus Recti nedir veteriner?
Proplapsus Ani, Anus'un olduğu gibi dışarıya dönerek çıkması; Prolapsus recti ise, Rectum'un Anus yoluyla az veya çok bir kısmının dışarıya çıkmasıdır (4, 6). Bu hastalıkların oluşumu; çoğunlukla bakım ve beslenme hataları yüzündendirki; yurdumuzda bu türlü vakalara sık sık rastlanmak- tadır.
Kolopeksi ne demek?
Kolopeksi ne demek?
Yineleyen rektum prolapsuslarını önlemek için kalın bağırsağın karın duvarına dikilmesi.
Kedi rektum prolapsusu nedir?
Kedi rektum prolapsusu nedir?
Juen Veteriner Polikliniği Bağırsağın son bölümü olan rektumun bir bölümünün anüsten dışarı çıkmasına rektumun prolapsusu denilir. Uzun süre ıkınmaya neden olan ishal, kabızlık, doğum veya irritasyona neden olan lavman uygulamaları gibi bir nedenle oluşabilir.
Makattaki et parçası kendiliğinden geçer mi?
Dışkı sert ve katılaşmış durumdaysa anal kanalda yırtılmalar oluşabilir. Kabızlık uzun süreli olmayıp ara ara olduğunda makat çatlağı kendiliğinden düzelebilmektedir. Fakat kabızlık uzun süre devam ettiğinde anal kanalda oluşan çatlağın kendiliğinden geçme durumu söz konusu değildir.
Kedilerde rektum ne demek?
Rektum, dışkı anüs yolu ile dışarıya atılıncaya kadar, dışkıyı saklayan kısımdır. Dışkı sindirilemeyen besin maddeleri, su, bağırsak ve karaciğer salgılarından oluşur. Gaz; şişkinlik, gurultu ve zaman zaman yellenme gibi belirtilerle ortaya çıkar.
Kedide parazit olursa ne olur?
Kedide parazit olursa ne olur?
Parazitler kedilerin üzerinde yani derilerinde ya da vücutlarının içinde yaşayabilirler. Bu durum kedilerin sağlığını ve hatta yaşamını tehdit edecek sonuçlara neden olabilir. Parazitler herhangi bir yerde canlılıklarını belirli bir süre devam ettirebilirler.