- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Rehberlik hizmeti ne işe yarar?
Rehberlik; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, çevresine sağlıklı ve dengeli bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için, ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir.
Rehberlik dersi neden verilir?
Rehberlik dersinin temel amacı, değişik eğitim kademelerinde görev alacak öğretmen adaylarının kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik konusunda gerekli bilgi, beceri ve tutum kazanmalarına yardım etmektir.
Rehberlik servisi neden önemlidir?
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık servisleri öncelikle bireylerin sorunlarını dinler, onlara karar vermelerinde yardımcı olur. Kaygılı ve bunalımlı zamanlarda psikolojik destek verir. Problem çözme yeteneğini geliştirir. Ayrıca okullardaki bu birimler farkındalık sağlar.
Çağdaş Eğitimde Rehberlik Hizmetleri neden önemli?
Rehberlik anlayışı, her türlü çalışması ile öğrenciyi merkeze alan bir eğitim sistemi ön görür. Rehberlik yardımının esası, öğrencilerin kendi kişiliklerini daha iyi anlamaları ve problemlerine çözüm yolları bulmada onların kendi kendilerine yeter bir duruma gelmelerini sağlamaktır.
Rehberlik hizmetlerine duyulan ihtiyaç başlangıçta hangi alanda hissedilmiştir?
Başlangıçta rehberliğin bir alt hizmet alanı olarak kabul edilen psikolojik danışma hizmetleri, zaman içinde giderek artan bir önem kazanmış ve neredeyse rehberlikten bağımsız bir hizmet alanı haline gelmiştir (Kuzgun, 2000).
Eğitimde PDR hizmetleri neden önemlidir?
Okul Öncesi Eğitimde Rehberlik Programı'na katılan çocukların; • Okula ve çevreye uyum sağlamaları ayrıca ilkokula hazırlanmaları, • Eğitim ortamlarına ve öğrenmeye karşı olumlu tutum ve anlayış geliştirmeleri, • Kendilerini tanımaları ve geliştirmeleri, • Kişiler arası ilişkilerini geliştirmeleri, • Aile ve topluma …