- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Rehabilitasyon ve önemi nedir?
Rehabilitasyon, koruyucu hizmet uygulamalarının bir bölümünü oluşturmaktadır. Üçüncül koruma uygulaması olarak rehabilitasyon bir hastalık sonucu oluşan anatomik ve fizyolojik eksiklik durumlarının insan yaşamındaki olumsuz etkilerinin en aza indirilmesidir.
Rehabilitasyon hizmetlerinin amacı nedir?
Rehabilitasyonda amaç, bireyin fonksiyonel kapasitesini artırmak, özürlülüğü önlemek ve iyileştirmek, bireyin günlük yaşamda bağımsız duruma gelmesini sağlamak ve yaşam kalitesini artırmaktır.
Rehabilitasyon merkezinde kimler kalır?
Rehabilitasyon merkezinde kimler kalır?
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Kimler Eğitim Alabilir?
- Zihinsel Yetersizlik.
- İşitme Yetersizliği.
- Bedensel Yetersizlik.
- Görme Yetersizliği.
- Otizm ve Spektrum Bozukluğu/Yaygın Gelişimsel Bozukluk.
- Öğrenme Güçlüğü (Disleksi, Diskalkuli)
- Dil Konuşma Güçlüğü
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu.
Rehabilitasyon hizmetlerinin görevleri nelerdir?
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
- Hastaların kas iskelet sistemi muayenesini yaparak problemi teşhis etmek, değerlendirmek ve tedavi etmek,
- Bir dizi teknikle egzersiz ve hareketi teşvik eden tedavi programlarını geliştirmek ve gözden geçirmek,
Rehabilitasyon kimlere uygulanır?
Ortopedik problemlere sahip olan sırt ve bel ağrısı, duruş sorunları, kas ve iskelet sistemi sorunları ve ameliyat sonrasında rehabilitasyon tedavisinde uygulanır.
Rehabilitasyon merkezine nasıl başvuru?
Rehabilitasyon merkezine nasıl başvuru?
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kayıt İşlemleri
- Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporu aslı
- Sağlık Kurulu Raporu fotokopisi.
- Öğrenci belgesi.
- 4 adet fotoğraf.
- Öğrencinin kimlik fotokopisi.
- Velinin kimlik fotokopisi.
Rehabilitasyon nedir kimlere uygulanır?
Günümüzde fizik tedavi ve rehabilitasyon, genel olarak hareket ve ya işlevsel yetileri yerine getiremeyen hastayı tedavi etmeye destek olan tıbbi uzmanlık dalıdır. Fizik tedavi uygulamaları ise başta beyin hasarı ve ya felç olmak üzere, spor yaralanmaları ve kronik ağrılar gibi pek çok problemin tedavisidir.
Sosyal rehabilitasyon amacı nedir?
Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına göre sosyal rehabilitasyon, tüm rehabilitasyon sürecini zora sokabilen ekonomik ve sosyal yükümlülükleri azaltmak; ailenin, toplumun ve mesleğin taleplerinin bireye göre ayarlanmasına yardımcı olarak engellinin topluma katılımını amaçlayan rehabilitasyon sürecidir.
Rehabilitasyon merkezinde neler olmalı?
Rehabilitasyon merkezinde neler olmalı?
Berksoy Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
- Yüksek ve etrafı yeşilliklerle çevrili olmalı
- yüksek yerler oksijen yönünden çok zengindir..
- kompleks bir tesis olmalıdır.
- terapi için bahçesinde atı olmalı
- aromaterapi,reflexsoloji,ozon tedavi,uzay elbisesi yürüyüş parkuru hizmetlerini verebilmelidir.
Rehabilitasyon merkezinde psikolog ne iş yapar?
Rehabilitasyon psikologları, bireylerin;İşlevsel yetersizliklerini, etkinlik sınırlılıklarını ve sosyal katılım güçlüklerini azaltarak, psikososyal işleyişini artıracak şekilde hizmet vermeyi, Gelişimsel veya edinilen işlevsel yetersizliklerine uyum sağlamalarına ve baş etmelerine yardımcı olmayı hedeflerler.
Fizik tedavi ve Rehabilitasyon nasıl bir meslek?
Fizyoterapistlik mesleği, hareket bozukluğuna yol açan her türlü yaralanma, hastalık ve yaşlılıkta, ağrı ve fonksiyon bozukluklarında uzman bir hekimin tanısı sonrası fizyoterapiye özgü değerlendirme yöntemlerini kullanarak yine birçoğu dünyada fizyoterapistler tarafından geliştirilmiş olan tedavi yaklaşımlarını …
Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı nasıl olunur?
Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı nasıl olunur?
Fizik tedavi uzmanlığı için tamamlanması gereken eğitim süreci şöyledir:
- Sağlık Meslek Liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak,
- Üniversitelerin 4 yıllık (lisans) eğitim veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ya da Fizik Tedavi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon şeklinde adlandırılan bölümünden mezun olmak.