- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Reels videolarına nasıl reklam verilir?
Instagram veya Reels videolarına bağlantı veren reklamların oluşturulması
- Reklam Yöneticisi'ne gidin ve +Oluştur'u seçin.
- Reklamınız için aşağıdaki reklam verme amaçlarından birini seçin:
- Reklamınızı her zamanki gibi oluşturun; kampanya, bütçe ve plan, hedef kitle, optimizasyon ve yayın bilgilerinizi girin.
Instagram Reels videosu reklam verilir mi?
Reels reklamları tam ekran ve dikey boyutta (story boyutu) olması ve kullanıcılar Reels'ta reklam vermek için hazırlayacakları videonun süresi 30 saniyeden kısa olması gerekmektedir. Reels sekmesinde, akış ve keşfet kısmında çıkacak olan video reklamlarınız oynatma, beğenme, kaydetme ve paylaşma seçenekleri de sunacak.
Reels neden reklam verilmiyor?
Fakar Reels reklamları sadece 30 saniye uzunluğunda olabilir. Aynı zamanda diğer tanıtım gönderilerin aksine, yalnızca masaüstünde, Facebook Reklam Yöneticisi tarafından oluşturulabiliyorlar. Yani mobil cihazlarda Reels reklamları oluşturmak şu an mümkün değil. Yine de Instagram bu formatı geliştirmeye devam ediyor.
Neden Reels reklam veremiyorum?
Facebook Business'ta (www.business.facebook.com) bir İşletme ve Reklam Hesabına sahip olmalısınız. Reels'ta reklam gösterebilmek için reklam görsel / video boyutunun 1080 x 1920 px boyutlarında olması gerekmektedir. Göstereceğiniz reklam türü eğer video ise bu video reklamın 30 saniyeden kısa olması gerekiyor.
İnstagram reels öne çıkanlarda dikkat edilmesi gerekenler? Siyasi konulara odaklanan veya siyasetçiler, partiler ya da devlet yetkilileri tarafından (ya da onların adına) oluşturulan ve instagram kurallarına aykırı olarak yüklenmiş videolar asla öne çıkarılmaz.
Instagram Reels tanıtımı nasıl yapılır?
Instagram tanıtım nasıl yapılır adım adım açıklayalım:
- 1.İşletme profiline geçin.
- 2.Profil bilgilerinizi eksiksiz doldurun.
- 3.Instagram'ın yeni özelliklerini kullanın.
- 4.Hikaye paylaşmayı ihmal etmeyin.
- 5.Karusel (Kaydırmalı) gönderiler paylaşın.
- 6.Reels içeriklere öncelik verin.
- 7.Reklam bütçesi ayırın ve reklam çıkın.