Son Konular

Rebus basvuru nasil yapilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Rebus başvuru nasıl yapılır?

Adaylar, başvurularını 21 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında REBUS (Resmî Burslu Öğrenci Sistemi – http://rebus.meb.gov.tr) üzerinden yapabilecek. Başvuru işlemleri 01 Kasım 2021 tarihinde saat 17.00'da sona erecek.
YLDS nedir?
Yurt dışında lisansütü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme (YLSY) olarak açılımı yapılan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir bursluluk programıdır.
Rebus nasıl kayıt olunur 2021?
Lisans mezuniyet belgeleri Bakanlık tarafından incelenip sisteme (https://rebus.meb.gov.tr/) kaydedildikten sonra adaylar tercih yapabilecektir. Ayrıca bu adaylardan istenen belgelerin[email protected]e-posta adresine de gönderilmesi gerekmektedir.

YLSY verilen burs miktarları yetiyor mu?

Evet burs yetiyor. Aşırı lüks harcamalar yapmadıktan ya da akla ziyan kiralar vermedikten sonra sıkıntısız şekilde geçiniyorsunuz.
YLSY hangi bölümler?
Bu eğitim alanlarından bazıları mühendisliklerden ziraat, orman, maden, bilgisayar, yazılım, otomasyon, nükleer, inşaat, çevre, elektronik, haberleşme, bilişim, genetik ve daha pek çok mühendislik branşları; fizik, kimya, biyoloji, matematik, mimarlık, sanat, tasarım, hemşirelik, hukuk, psikoloji, felsefe, eğitim.
Devlet memuru YLSY ye başvurabilir mi?
10 soruda, YLSY eğitimine dair soru ve cevaplar. Memur olarak çalışanlar, YLSY kontenjanlarına başvurabilir mi? Memur olarak çalışanların, YLSY ile yurt dışında eğitim görebilmesi için istifa etmeleri zorunludur.
Öğrenciler bölgemize ilk olarak resmi-burslu satatüyle gönderilmektedir. Bu durumda, aylık bursları da dahil okul ödemeleri ve diğer bütün haklardan faydalanmaktadırlar. Resmi-burssuz statü ise, bazı istisnalar dışında öğrenci için herhangi bir ödeme yapılmaması halini ifade eder.
ALES 70 puan iyi mi?
İstenen puan türünde aldığınız ALES sonucunuzla yüksek lisans başvurularında en az 55 puan, lisans mezunu olup doktoraya başvurulacaksa en az 80 puan, yüksek lisans mezunu olarak doktoraya başvurularda en az 55 puan ve akademik kadro başvurularında ise yine en az 70 puan talebini karşılamanız gerekmektedir.

Cepte sok kac gunde gelir?

Avcilik belgesi kac gunde cikar?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.698
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt