- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Raporlama standartları nelerdir?
Raporlama Standartları: Denetim sonucunda varılan görüşün açıklandığı raporların kapsam ve düzenlemeleriyle ilgili standartlardır. AICPA tarafından yayınlanan raporlama standartları tamamen finansal denetime yöneliktir. Raporlama standartları, denetim sonucunun yazıyla bilgilendirilmesine ilişkin standartlardır.
Analitik inceleme ne demek?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yayınlanan Bankalarda Bağımsız Denetim Gerçekleştirecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik'te yer alan tanımlama ise şu şekildedir: "analitik inceleme; finansal tablolar ile banka hakkında edinilen bilgilerin tutarlı olup …
Denetim süreci evreleri nelerdir?
Denetim süreci dört temel safhadan meydana gelmektedir: Müşteri seçimi ve denetim teklifinin kabul edilmesi. Denetimin planlanması Denetim çalışmasının yürütülmesi.
Denetim raporu nedir?
Denetim Raporu, işletmenin finansal tablolarının güvenilirliğine ilişkin yazılı bir görüş olup, şirketi denetleyen yeminli muhasebeci tarafından sağlanır. Denetim raporunun biçimi genel kabul görmüş denetim standartlarına göre belirlenir.
Raporlama Standartları grupları nelerdir?
Raporlama Standartları
Analitik prosedür nedir?
BDS'lerin amaçlarına uygun olarak, "analitik prosedürler" terimi, finansal ve finansal olmayan veriler arasındaki anlamlı ilişkilerin analiz edilmesi yoluyla, finansal bilgilerin değerlendirilmesini ifade eder.
GKGDS, denetim faaliyetinin konusu ve denetim çalışmasının kalitesiyle ilgili olup; genelde kaliteli bir denetimin çerçevesini belirler. Kaliteli bir denetim çalışması ancak GKGDS' na uygun olarak yürütülüp tamamlanmış bir çalışmadır. Bağımsız denetim çalışmasının kalitesi GKGDS' na uygunluk derecesi ile ölçülür.
Türkiye Finansal Raporlama Standartları
Uluslararası muhasebe standartlarının amacı nedir?
Uluslararası ticaretin gelişmesi ile birlikte her alanda olduğu gibi muhasebe alanında da tek bir düzen ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Uluslararası muhasebe standartları başta yatırımcılar olmak üzere ilgili tarafların bilgi ihtiyacını sağlayacak şekilde ortak bir uygulama anlayışını getirmeyi amaçlamaktadır.
Planlama ve gözetim standardı nedir?
1-Denetimi Planlama ve Gözetim Standardı: Denetimin planlaması; müşteri firma hakkında bilgi edinme,uygulanacak denetim prosedürlerinin niteliğinin, zamanının ve büyüklüğünün belirlenmesi ve uygun personelin görevlendirilmesi çalışmalarından oluşur.
IFRS ve UFRS nedir?
Uluslararası Finansal Raporlama Standartları teriminin kısaltması olan "IFRS/UFRS", finansal tablolarda yer alan her bir bakiyenin ve işlemin görünümünü düzenleyen prensipler bütünüdür.
Türkiye muhasebe Standartları kaç tane?
Türkiye Muhasebe Standartları(TMS) ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) 41 Adet T. Muhasebe Standart'ı, 12 Adet T.Finansal raporlama Standart'ı biçiminde hazırlanmış çok geniş metinlerdir.
Türkiye muhasebe Standartları Nelerden Oluşur?
Türkiye Muhasebe Standartları Bu kuruluşlar; İktisadi Devlet Teşekkülleri Yeniden Düzenleme Komisyonu, Sermaye Piyasası Kurulu, Türk Standartları Enstitüsü, Türkiye Bankalar Birliği ve Maliye Bakanlığı bünyesinde oluşturulan çeşitli kuruluşlardır.
Uluslararası muhasebe standartlarına neden ihtiyaç duyulmuştur?
Muhasebe ilkelerinde tek düzeni gerçekleştirmek, işletmeyle ilgili kişi ve kurumların yanlış değerlendirme yapmalarına engel olmak, uygulamalardaki farklılıkları ortadan kaldırmak, uluslararası alanda finansal bilgi sunulması sırasında ortak bir dil oluşturmak, mali tabloların anlaşılabilir, tarafsız ve şeffaf.
Standartlara neden ihtiyaç duyulmuştur?
Bir standardın temel amacı, işletme verimliliğini arttırmak ve toplumun sağlıklı ürünler ile buluşmasını sağlamaktır. Aynı zamanda standartların önemli bir faydası da denetimdir. Standartlara uyum sağlayan bir işletme veya organizasyon, standart kuruluşu tarafından denetlenmektedir.
Mesleki Özen ve Titizlik Denetçiden beklenen, uzmanl›¤›n› özen ve titizlikle ortaya koymas›d›r. Bu standarda göre mesleki yeterlili- ¤e sahip ve ba¤›ms›z davranan her denetçi denetim faaliyeti süresince gerekli mesleki özen ve titizli¤i göstermelidir.
Aylık faaliyet ve iç tetkik raporu; tesislerin çevre ile ilgili olarak genel durumunu gösteren ve değerlendirmelerin yapıldığı çalışmaları ifade eder.