- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ramble maden ne demek?
1) Yeraltı imalatında husule gelen boşlukların posta (pasa) veya benzer malzeme ile doldurulması. 2) Dolgu. Madenin alınmasından hasıl olan boşluğun eksiksiz doldurulmasına tam dolgu, ramble yapmakla görevli işçilere rambleci veya dolgucu denir.
Imalat haritası nasıl hazırlanır?
İmalat haritalarında öncelikle ruhsat ve işletme izin sınırlarını yer almalıdır. Ondan sonra üretim yapılan yerleri, üretim miktarları yer almalıdır. Ayrıca üretimin yapılış şekli ve bir sonraki yılın üretim programı yer almalıdır. Bunun dışında ölçüm yapılan tarihin de gösterilmesi gerekmektedir.
Tasman etkisi ne demek?
Yer altı madenciliğinin önemli sorunlarından bir olan tasman, yeraltından cevherin çıkarılması ile oluşan boşluğun üzerinde tabakaların göçmesiyle zemin içi ve yeryüzünde oluşan üç boyutlu deformasyon etkisidir.
Imalat haritasını kim imzalar?
g) 2 Nüsha olarak hazırlanacak imalat haritası, tesisat planları ve ölçü hesabına ait belgelerin Fenni Nezaretçi ile birlikte ruhsat sahibince imzalanması şarttır. Ancak tesisat planları ve ölçü hesabı bir başka teknik eleman tarafından yapılmış ise; teknik elemanında imzalaması gereklidir.
Yatay bir düzlemde oluşmuş olan cevheri üretmek için seçilebilecek yöntemlerden biridir. Temel olarak, cevherin üretimi sırasında, madenin üzerinde oluşan yükü dengelemek için bırakılan topuklar ve üretimin gerçekleşmiş olduğu odalardan oluşur.
YTK belgesini kimler alabilir?
Yetkilendirilmiş Tüzel Kişiler İle İlgili Yönetmeliğin 5. maddesine göre; söz konusu eğitime yalnızca maden, jeoloji, harita ve kadastro, hidrojeoloji, çevre, jeofizik, cevher hazırlama, metalürji, ziraat, orman, elektrik ve makine mühendisleri ile fakülte, akademi veya dört yıllık yüksek okulların kamu yönetimi.
Ruhsat sahibi olmayan şirketler tarafından kurulan YTK lerde şirket ortaklık payının ne kadarlık bölümü mühendise ait olmalıdır?
(3) YTK'nın, şirket hisselerinin yarısından fazlasının sahibinin mühendis olması şartını kaybetmesi halinde bu eksikliğini üç ay içerisinde tamamlaması gerekir.